GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz:

GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz: -Anadolunun tarımsal ürünleriyle dünyayı sağlıklı besleyeceğiz


GAZİANTEP (A.A) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Anadolunun tarımsal ürünleriyle dünyayı sağlıklı besleyeceklerini belirtti.
     GAİBten yapılan açıklamaya göre, Çıkmaz ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gap Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 9. GAPFOOD Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarına katılan Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) standını ziyaret etti.
     Bakliyat, bulgur ve makarna ürünlerinde yapılmış çeşitli yemeklerin ikram edildiğini ziyarette, MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Çıkmaz ile Tahmazoğluna çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Çıkmaz, ziyarette, GAİBin bir çok projede liderlik yaptığını vurgulayarak, 2023 hedefinde lokomotif güç olarak gördüklerini aktardı. GAİBin uluslararası alanda birçok projenin sahibi ve koordinatörü olduğunun altını çizen Çıkmaz, şunları kaydetti:
     Anadolunun tarımsal ürünleriyle dünyayı sağlıklı besleyeceğiz. MBTGnun yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetleri 2012 ihracat rakamlarına bu kalemlerle ilgili olarak önemli oranda yansıma sağlamıştır.
     Tahmazoğlu da, MBTGnin uluslararası tanıtımının önemine değindi ve ürünlerin yurt içi ile yurt dışındaki başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini aktardı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER