Gakgoşlarda 23üncü galibiyet sevinci

Gakgoşlarda 23üncü galibiyet sevinci -Plaka numarası 23 olan Elazığın Spor Toto Süper Ligdeki temsilcisi Sanica Boru Elazığspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesporu mağlup ederek lig tarihindeki 23üncü galibiyetine ulaştı -Ku


ELAZIĞ (A.A) - Emrah Gökmen - Plaka numarası 23 olan Elazığın Spor Toto Süper Ligdeki temsilcisi Sanica Boru Elazığspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesporu 1-0 yenerek lig tarihindeki 23. galibiyetini elde etti.
     İlk kez 2002-2003 sezonunda Süper Ligde mücadele eden bordo-beyazlılar, o sezon 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 17 mağlubiyetle ligi 37 puanla 13. sırada tamamladı. Bir sonraki sezon başarısız bir grafik çizen Gakgoşlar, 5 maçı kazandı. Yedi maçtan beraberlikle ayrılan ve 22 mağlubiyet alan Elazığspor, topladığı 22 puanla ligi son sırada bitirdi ve küme düştü.
     Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde 8 sezon aradan sonra yeniden Spor Toto Süper Lige yükselen Elazığspor, bu sezonun ilk 7 maçında galibiyetle tanışamadı. Uygunun görevden ayrılmasının ardından ligin 8. haftasında takımın başına teknik direktör Yılmaz Vural getirildi.
     Bu sezon ilk galibiyetini 10. haftada Gençlerbirliği karşısında alan Gakgoşlar, geride kalan 29 haftada 8 galibiyet, 11 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 35 puan topladı.
     Gakgoşlar, önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediyesporu 1-0 mağlup ederek lig tarihindeki 23üncü galibiyetini elde etti.
     Bordo-beyazlılar, ligde mücadele ettiği üç sezonda 97 maça çıktı. Bu maçlardan 23ünü kazanan, 25inden ise beraberlikle ayrılan Sanica Boru Elazığspor, bu periyotta 49 mağlubiyet aldı.
     Sanica Boru Elazığsporun ligde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşa karşı galibiyeti bulunmuyor.
    
     -Genel menajer Öztürk-
    
     Sanica Boru Elazığspor Kulübü Genel Menajeri Özgür Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28. haftada deplasmanda Kayserispora mağlup olduklarını anımsatarak, alt sıralardaki diğer takımların puan kazanması dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının daha da önem kazandığını söyledi.
     Takımın, bu zorlu maçı kazanarak mücadeleci olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
     "Eksik futbolcularımıza rağmen sahadaki arkadaşlarımız görevlerini fazlasıyla yaptı ve sıfır hatayla maçı tamamladı. Kalan 5 maçımızda da aynı performans ve mücadelemizi sahaya yansıtarak ligde kalmayı hak ettiğimizi spor kamuoyuna göstermek istiyoruz. Süper Lig tarihindeki 23üncü galibiyetimizin böyle zorluk derecesi yüksek bir maça denk gelmesi bizi ayrıca mutlu etti. Kazandığımız ve 3 puanı aldığımız için gerçekten çok mutluyuz. Daha nice galibiyetleri bu şehir ve taraftarlar hak ediyor."
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Gakgoşlarda 23üncü galibiyet sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER