Gambiya heyetinin İZTO ziyareti

Gambiya heyetinin İZTO ziyareti -Gambiya Ticaret, Sanayi, Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Touray: İzmirin EXPO 2020 adaylığına tam destek veriyoruz. Sadece oy kullanmakla kalmayacak, sizin için çalışacağız da


İZMİR (A.A) - Gambiya Ticaret, Sanayi, Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Kebba Satou Touray, İzmirin EXPO 2020 adaylığına tam destek verdiklerini söyledi.
     Touray ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaşı ziyaret etti. Burada konuşan Kebba Satou Touray, 5 ay sonra tekrar İzmirde olmaktan mutlu olduğunu belirterek, sıcak karşılamadan dolayı teşekkür etti. Touray, İzmirin EXPO 2020 adaylığına tam destek veriyoruz. Size iyi şanslar diliyoruz. Sizin için sadece oy kullanmakla kalmayacak, sizin için çalışacağız da dedi.
     Gambiya ile Türkiye arasında kısa süre öncesinde karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için çok önemli temeller atıldığını belirten Touray, dün Ankarada Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanı ziyaret ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
     Karşılıklı işbirliğinin arttırılması için bir protokol imzaladık. Çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşması üzerinde de çalışıyoruz. Türkiyeden işadamları heyetinin Gambiyaya gelmesi için çalışıyoruz.
     İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Gambiyanın Afrikanın en küçük ve en güzel ülkesi olduğunu belirterek, gelen heyeti ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
     Demirtaş, Gambiya heyeti kısa süreli Türkiye ziyaretleri sırasında çok önemli iş görüşmeleri yaptılar. Gambiya ile ilişkilerimiz çok kısa süre önce başladı ama çok hızlı ilerliyor. Devlet Başkanları düzeyinde dahi karşılıklı güçlü dostluklar var. Gambiyanın EXPO adaylığımıza önemli katkı yapacağına inanıyorum diye konuştu.
     Ziyarette, İZTO İş Kadınları Konseyi Başkanı ve Gambiya Fahri Konsolosu Asuman Nardalı Tokuş ile Gambiya Yatırım Ajansı Üst Yöneticisi Fatou Mbenga Jallow arasında iki ülke işkadınlarının işbirliği yapmasına ilişkin protokol de imzalandı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Gambiya heyetinin İZTO ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER