Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Emin Servet

Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Emin Servet Günyel: -Çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekir


ESKİŞEHİR (A.A) - Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Emin Servet Günyel, Çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekir dedi.
     Günyel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde kuvvetli lodos fırtınası beklendiğini belirtti.
     Hava sıcaklığının ani olarak yükselmesi ve tekrar düşmesi dolayısıyla meydana gelecek olan olumsuzluklar için vatandaşlara ve yetkililere uyarılarda bulunan Günyel, şunları söyledi:
     Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgeleri başta olmak üzere iç ve batı bölgelerimizin tamamında lodos ve zaman zaman kuvvetli fırtına bekleniyor. Günlük yaşamı olumsuz etkileyecek kuvvetli fırtınanın çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, deniz ve havayolu ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.
     Eskişehirde de diğer illerde olduğu gibi toz taşınımına bağlı çamur şeklende yağışların olabileceğini ifade eden Günyel, Toz taşınımının neden olabileceği çamur şeklinde yağış, düşük görüş mesafesi, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekir. Bugün akşam saatlerinden itibaren de sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması bekleniyor dedi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Emin Servet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER