GAP Eylem Planı revizyon toplantısı

GAP Eylem Planı revizyon toplantısı -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -GAP bölgesindeki illerde de bunu çok net şekilde görüyoruz; artık dezavantajlı grupların hak arama mücadelesinde çok daha ileriye gittiklerini görüyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, GAP bölgesindeki illerde artık dezavantajlı grupların hak arama mücadelesinde çok daha ileriye gittiğini gördüklerini belirterek, Buradaki en büyük değişim ve gelişim GAPın planlanırken insan odaklı planlanmasıdır dedi.
     Daha önce Diyarbakır ve Mardinde düzenlenen GAP Eylem Planı revizyon toplantısının üçüncüsü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın katılımıyla, Gaziantepte yapıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyenin en büyük projesi GAPın aynı zamanda bir kardeşlik projesi olduğunu, bittiği zaman da Türkiyenin kalbinin atacağı yer olacağını söyledi.
     GAP bölgesinde tarihte en büyük medeniyetlerin kurulduğuna işaret eden Şahin, şöyle devam etti:
     Onların torunları olarak bize düşen şey de bunun orada kurulmasına vesile olan toprağı ve suyu değerlendirmektir. Ülkemiz doğal gaz fakiri, petrol fakiri bir ülke. Ama dünyanın geleceği de topraktan ve sudan geçiyor. Yıllardır su aktı, biz baktık. Toprağımızı da yeterince kullanamadık.
     GAP ve yapılanmayla beraber, enerji politikaları, verimlilik, tarımda ve hayvancılıkta yapılan değişimle özellikle bölgeler arası kalkınmışlık farkının azalacağını belirten Şahin, Bugün bu masada yalnızca bölgenin değil ülkemizin kaderini, ülkemizin de kalkınma hamlesini konuşmak için buradayız. Bu çalışmaları çok önemli buluyorum dedi.
    
     -GAPla beraber gücümüze güç katacağız
    
     AK Parti iktidarı döneminde 3 teşvik paketi çıkardıklarını hatırlatan Şahin, toplantıya katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve ekibine şu ana kadar en iyi teşviki çıkardıkları için teşekkür etti.
     Yeni teşvik sisteminin il bazlı olduğunu, ekonomik-sosyal kriterleri temel aldığını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:
     Ben yaklaşık 10 gündür Güneydoğudayım. Batmandan geldim. Batman Valimiz, Tekstilde İstanbul Batmana gelmeye başladı. Yeni teşvik sistemiyle Allahın izniyle işsizliği çözeceğiz dedi. Tekstil sektöründe 300e yakın iş yerinin oluştuğu bir Batmandan bahsediyor. Sayın Bakanım, bu sizin ve ekibinizin başarısıdır. Ben şahsım adına çok teşekkür ediyorum.
     Gaziantepin de yeni teşvik sisteminden nasibini aldığını ifade eden Şahin, Gaziantepte 6. organize sanayi bölgesini kurulacağını, kentin Türkiye ortalamasından en az yüzde 15-20 daha fazla büyüdüğünü, 172 ülkeye ihracat yaptığını, sigortalı çalışan işçi sayısının 200 bine ulaştığını vurguladı.
     Bakan Şahin, Allahın izniyle GAPla beraber gücümüze güç katacağız diye konuştu.
     GAP Eylem Planında yalnızca enerji ve suyla değil insan odaklı büyüyebilme kapasitesiyle de planlama yapıldığının altını çizen Bakan Şahin, şunları kaydetti:
     Özellikle benim alanımdaki sosyal politikalar alanında da kadını, genci, çocuğu, engellisi yani dezavantajlı grubu daha avantajlı hale getirecek şekilde de ikisini beraber planlayabilme gücüne sahip olmuştur. Bu da GAPın bir başarısıdır. Gittiğimiz illerde de GAP bölgesindeki illerde de bunu çok net şekilde görüyoruz. Artık dezavantajlı grupların hak arama mücadelesinde çok daha ileriye gittiklerini görüyoruz. Buradaki en büyük değişim ve gelişim GAPın planlanırken insan odaklı planlanmasıdır. Enerjiyi, ekonomiyi, toprağı, suyu insan için kullanma iradesi, azmi ve kararlığıdır. Şu ana kadar yapılan bütün çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Kilis Valisi Yusuf Odabaş, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, milletvekilleri, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber GAP Eylem Planı revizyon toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER