GAP Eylem Planı revizyon toplantısı

GAP Eylem Planı revizyon toplantısı -Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: -Toplantıda gelen teklifleri dinledik. Üzerimize düşen, bütün teklifleri almak, hepsini birden yoğurmak ve yörenin önceliklerini de dikkate alarak geleceğe dönük ye


GAZİANTEP (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP Eylem Planı revizyon toplantısında çeşitli konularda teklifler aldıklarını belirterek, Şimdi bizim üzerimize düşen bütün bunları almak, hepsini birden yoğurmak ve yörenin önceliklerini de dikkate alarak geleceğe dönük yeni bir planlama yapmak. Bunu da gerçekleştireceğiz ve 2013ten itibaren hayata geçirmeye başlayacağız dedi.
     Diyarbakır ve Mardinin ardından üçüncüsü Gaziantepte düzenlenen GAP Eylem Planı revizyon toplantısının kapanışında konuşan Bakan Yılmaz, toplantıda, sulamadan ulaştırmaya, turizmden sosyal politikalarla çevre ve şehircilik politikalarına kadar çok çeşitli konuları ele aldıklarını söyledi.
     Toplantıda teklifleri dinlediklerini ifade eden Yılmaz, Tabi şimdi bizim üzerimize düşen bütün bunları almak, hepsini birden yoğurmak ve yörenin önceliklerini de dikkate alarak geleceğe dönük yeni bir planlama yapmak. Bunu da gerçekleştireceğiz ve 2013ten itibaren hayata geçirmeye başlayacağız şeklinde konuştu.
     Bakan Yılmaz, yörenin önceliklerini ve önem verdiği konuları bir kez daha alma imkanı bulduklarını anlatarak, şunları kaydetti:
     Tabi burada öne çıkan bazı konular oldu. Özellikle Gaziantep başta olmak üzere... Sosyal boyutun ne kadar önemli olduğunun altı çizildi. Gaziantep ekonomik olarak çok iyi bir durumda. Gerçekten ihracatıyla, sanayisiyle, yeniliğiyle hepimizin iftihar ettiği bir şehrimiz ama eğitimde de çok daha iyi yerlerde olmak istiyor. Bu iddiasını siyasetçilerimiz, milletvekillerimiz çok güçlü bir şekilde ortaya koydular. Bizler de bunun gereğini el birliğiyle yapacağız.
     Eğitime son yıllarda çok ciddi destek sağladıklarına dikkati çeken Yılmaz, eğitime önemli yatırım kaynakları ayırdıklarını ifade etti. Eğitimdeki yatırımların karşılığının bir günde alınmadığını dile getiren Yılmaz, sonuçların belli bir zaman sonra görüleceğini bildirdi.
    
     -Turizm ve eğitimde pozitif ayrımcılık-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de yaklaşık 4 saat süren toplantıda sorunların dile getirildiğini belirterek, turizm ve eğitim alanında pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.
     Bölge için güçlü bir şekilde turizm master planının yapılması gerektiğini vurgulayan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Ankarada Bakanlımızın başkanlığında ilgili birimlerle kendi içinde birleştirilmesi gereken bir master plana ihtiyaç var. Bunu başarmamız lazım. İkincisi de özellikle Gaziantep için eğitimde pozitif ayrımcılığın getirilmesi geriyor. Şu ana kadar yaptıklarımız ve yapacaklarımızla ilgili yalnızca eğitim başlığıyla Kalkınma Bakanlığı bünyesinde bir çalışma yapmamız gerektiğini gördüm.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber GAP Eylem Planı revizyon toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER