GATAB, Kemerdeki yangının araştırılması için savcılığa

GATAB, Kemerdeki yangının araştırılması için savcılığa başvurdu


ANTALYA (A.A) - Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), 19 Ağustosta Kemerde çıkan yangının ardından dün ikinci kez çıkan yangının sabotaj olması iddialarının araştırılması için savcılığa müracaat etti.
     GATABtan yapılan yazılı açıklamaya göre, 19 Ağustosta Kemer bölgesinde Kuzdere mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangınına ait itfaiye raporunun açıklandığını belirtildi.
     Açıklamada, itfaiye raporunda, kimliği tespit edilemeyen kişi ve kişilerce sigara ya da benzeri bir yakıcı madde nedeniyle çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle GATABın kompost tesisine kadar ulaştığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
     Bazı basın kurumlarında çıkan kağıt atıkların yandığı haberlerinin aksine, sadece katı atık çöpler kısmen yandı. İtfaiye raporunda, GATAB 75. Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisinin yakınında ön istifleme için bulunan tahmini bin metreküplük katı atık çöplerinin kısmen yandığı raporlandı. İddiaların aksine yangından önce 900 ton kağıt ve karton atık bugün itibarıyla varlığını korumakta ve sağlam bir şekilde muhafaza edilmektedir.
     Dün aynı noktada çıkan ve GATAB ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen küçük çaplı ikinci bir yangının sabotaj iddialarının yeniden gündeme gelmesine neden olduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Daha önce CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapanın GATABın Kuzdere 75. Yıl Katı Atık Depo Alanı ile Kemer Arıtma Tesisi Depolarında yangın çıkabileceği ve buralardaki belgelerin yanabileceği yönündeki açıklamaları sonrasında meydana gelen bu yangınlar, kafalarda soru işaretleri bıraktı. GATAB, Sapanın bu iddiaları sonrası çıkan yangının altındaki sır perdesinin aralanması için olayın tüm yönleriyle araştırılması için savcılığa müracaat etti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber GATAB, Kemerdeki yangının araştırılması için savcılığa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER