GAÜN Rektörü Prof. Coşkun:

GAÜN Rektörü Prof. Coşkun: -Hacer Özil Kirişçinin üniversitede rektör danışmanı olarak görev yaptığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Hacer Özil Kirişçinin üniversitede rektör danışmanı olarak görev yaptığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Prof. Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı medya organlarında yer alan rektör danışmanlığı konulu asılsız ve mesnetsiz haberlerle ilgili gerçeklerin, tam olarak bilinmesi açısından bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmasına gerek duyulduğunu belirtti.
     Coşkun, rektör danışmanlığının üniversite mevzuatında yer almayan, ancak rektörlerin kendilerine istişari anlamda katkı verecek kişi ve kişilerden oluşan, hiçbir ücret ödemesi olmayan bir yapı olduğunu kaydetti.
     Üniversitenin web sitesinde rektör danışmanı olarak atanan kişilerin isimlerinin yer aldığını ifade eden Coşkun, haberlerde bahsi geçen Hacer Özil Kirişçinin rektör danışmanı olmadığını, böyle bir atamanın olmadığını ve bugüne kadar hiçbir resmi belgede ve resmi web sitesinde de rektör danışmanı sıfatıyla yer almadığını aktardı.
     Coşkun, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Hacer Özil Kirişçi üniversitemiz Türk Musikisi Konservatuvarı mezunu olup 1997 yılından beri Üniversitemiz etkinliklerine katılan, katkı veren birisidir. Halihazırda bir organizasyon şirketi sahibi olup üniversitemizin bazı etkinliklerinde kendisinden istifade edilmektedir. Kendisine rektör danışmanı sıfatıyla ya da başka şekilde yüksek meblağlar ödendiği haberleri ise tamamıyla yalan ve iftiradan ibarettir. Hacer Özil Kirişci Üniversitemizde hiçbir işletme ya da benzeri alanın işletmecisi değildir. Dolayısıyla iddialar tümüyle asılsız ve kasıtlıdır.
     Coşkun, üniversitenin tüm kaynaklarını, kör kuruşunu bile harcamada azami özeni göstererek, gece gündüz, hafta sonu ve tatil zamanlarında bile samimi, canhıraş bir şekilde çabaladıklarını kaydetti.
     GAÜNün son dört yıllık dönemde her ölçekte üçe katlandığını, öğrenci sayısının 11 binden 30 binlere, fakülte sayısının 5ten 15e, program sayısının 118den 242ye çıktığını ve bin civarında uluslararası öğrencisi olduğuna dikkati çeken Coşkun, şunları kaydetti:
     Onlarca yeni binasıyla büyük bir devinim göstermiş, hizmetlerine organ nakillerini de ekleyen üniversite hastanesi sadece bölgeye değil Ortadoğu ülkelerine referans haline gelmiştir. Gaziantep Üniversitesi teknokenti, üniversite-sanayi işbirliği, üniversite-toplum işbirliği açısından Türkiyede ilkleri gerçekleştirerek büyük hamleler göstermiş, uluslararası indekslere geçen, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı açısından 4. ve 7. sıralara yerleşmiş, yeni eğitim ve bilgiyi toplumla paylaşan araştırma anlayışlarıyla özgür, demokratik, güvenli, öğrenci merkezli, huzur ve sükunun hakim olduğu bir ortamda, ülkemiz için geleceğe kalıcı değerler üretmek noktasında kararlı bir duruş gösteren, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biridir. Bu tür kasıtlı ve yalan haberleri, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla şiddetle kınıyor ve iddiaları reddediyoruz.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAÜN Rektörü Prof. Coşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER