Gazeteci Tanıkın ifadesinin alınması

Gazeteci Tanıkın ifadesinin alınması -Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Tanık: -"2009 yılında yine Adana ile ilgili yaptığımız bir haberle ilgili işlemdi"


ADANA (A.A) - Davetli olarak geldiği Adanada, hakkında açılan bir dava kapsamında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle ifadesi alınan Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, "2009 yılında yine Adana ile ilgili yaptığımız bir haberle ilgili ifade verdim" dedi.
     Tanık, adliyedeki işlemlerinin ardından bir otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Sabah saatlerinde, polis ekiplerinin kaldığı otele gelerek kendisini polis merkezine götürdüğünü anlatan Tanık, oradaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiğini söyledi.
     İşinin habercilik olduğunu belirten Tanık, "2009 yılında yine Adana ile ilgili yaptığımız bir haberle ilgili işlemdi diye konuştu.
     Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve dönemin basın savcısının oğlunun ilişkilerini anlatan bir haber yaptıklarını hatırlatan Tanık, şunları kaydetti:
     "Haberle ilgili fotoğraflardan dolayı hakkımızda mahkemeye başvurulmuştu. Kamuoyu nezdinde küçük düşürmek ve kişisel hukukunu ihlal etmek ile ilgili bir davaydı. Mahkemeye çıktığımda aynı konuyla ilgili Adanada dava edilmiş ve beraat etmiş bir arkadaşın beraat kararını da sunmuştum. Avukat arkadaşım iyi niyet göstergesi olarak bu haberi yayından kaldıralım demişti. O zaman mahkeme kararı olmaksızın yayından kaldırmıştık. Fakat daha sonra bir mahkeme kararı çıkarılıyor, bu içeriğin yayından kaldırılması ile ilgili ve tekzip isteniyor. Ama buna ilişkin mahkeme kararı bize ulaşmadı. Karar bize ulaşmadan bunları yapmıştık. Fakat bunlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındım ve ifadem alınarak 6-7 saat sonra serbest bırakıldım."
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gazeteci Tanıkın ifadesinin alınması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER