Gazeteci

Gazeteci-yazar Özdemirin Rumence kitabı, Romanyada tanıtıldı


ERZİNCAN (A.A) - Gazeteci-yazar Halil İbrahim Özdemirin "Türk Lirik Şiir Antolojisi" isimli Rumence kitabının tanıtımı, Romanyada yapıldı.
     Romanyanın Köstence kentindeki Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen tanıtım toplantısına çok sayıda Türk ve Rumen yazar katıldı. Romanyada yaşayan ve kitabı Romenceye çeviren Güner Akmolla, tanıtım toplantısında, gazeteci-yazar Halil İbrahim Özdemire ve kitabın basımına katkı sağlayan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakıra teşekkür etti.
     Toplantıda, Erzincan fotoğrafları konuklara gösterildi ve sunum yapıldı. Toplantı, kitaptan Türkçe ve Rumence şiirlerin okunmasıyla sona erdi.
     Rumence "Antologıe De Poezıe Turc-" adlı kitapta, Türk şiiri ve şiir akımları ile şairler ve şiirlerinden örnekler yer alıyor.
     Doğu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halil İbrahim Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kitabın, ikinci Rumence kitabı olduğunu söyledi.
     "Sislerin Ardından" isimli kitabının Rusça tercümesinin de tamamlandığını belirten Özdemir, önümüzdeki aylarda bu kitabının yayınlanacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER