Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü -Şahinbey Anıtı ile Şahinbey ve Karayılanın mezarında anma törenleri düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü çerçevesinde, Şahinbey Anıtı ile Şehit Şahinbey ile Karayılanın mezarında anma törenleri düzenlendi.
     Kırkayak Parkında başlayan törende, Şahinbey Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şahinbey Belediyesi, Şahinbeyin anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilerin kurtuluş ve kahramanlık şiirleri okuduğu programda, tarih içerisinde cesaretin en büyüğünü, insanlığın en güzelini bütün dünya milletlerine örnek teşkil ederek yaşadıklarını söyledi.
     İstiklal Marşından dizeler okuyan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Büyük üstadımız Mehmet Akif Ersoy İstiklal şiirimizde, yüce Türk milletinin cesaretini, büyüklüğünü ve esareti hiçbir şekilde kabul etmeyen bir millet olduğunu dile getirmektedir. Zaten 90 yıl önce güzel şehrimize giren Fransızlar, bir milletin bağımsızlığı için neler yapabileceğini, vatan topraklarını namusları ile eş tutup, teslim etmemek için gözünü bile kırpmadan canını veren evlatları, anaları, bacıları, çocukları gördüler. Bir dilim ekmeği paylaşarak günlerce savaşan, yırtık çarıkla kışın ortasında üşüdüğünü bile hissetmeden mücadele eden vatan evlatlarını gördüler.
     Eğitimde, ulaşımda, tarımda, sanayide, adalette, ecdada yakışır bir seviyeye gelinmesi gerektiğini vurgulayan Tahmazoğlu, bölge ve dünya barışı için sessiz kalmayıp, insanoğlunun çığlıklarını kulak verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
     Tahmazoğlu, vatan toprakları için canını feda eden aziz şehitleri saygı ve minnetle andıklarını kaydetti.
     Şehit Karayılanın yeğeni Ali Karayılan da Karayılanın hayatı hakkında bilgi verdi. Karayılan ailesi olarak protokolden 4 istekleri olduğunu aktaran Ali Karayılan, açıklamasını şöyle sürdürdü.
     Atatürk ve Kazım Karabekir Paşanın Karayılana yazdığı mektup ve çekilen telgrafların arşivlerden araştırılması...Rahmet ve saygıyla andığımız şehitlerimiz Şehitkamil, Şahinbey, Sütçü İmam gibi şahsiyetlere verilen daha kalıcı ve daha büyük eserlere Karayılanın isminin verilmesini, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediye işbirliği içinde Gaziantep savunması ve Karayılanın yaşamını konu alan bir belgesel yapılmasını, bu bölgede Karayılan tarih ve anı evi yapılmasını talep etmekteyiz.
     Etkinlik kapsamında, Şahinbey ve Şehit Karayılanın mezarı ziyaret edilerek mezarlara çiçek konuldu.
     Bu arada protokol, Şehit Aileleri Derneği Gaziantep Şubesini ziyaret etti. Kutlama programı, öğrencilerin Gaziantep Savaş Müzesine yaptıkları geziyle son buldu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER