Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü -Şehitkamil Belediyesince hazırlanan ve gönüllülerin rol aldığı Kurtuluş Düğünü adlı gösteri sahnelendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Şehitkamil Belediyesince hazırlanan ve gönüllülerin rol aldığı Kurtuluş Düğünü adlı gösteri sahnelendi.
     Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla Şehitkamil Kültür Merkezinde sahnelenen gösteride, Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu kentin kurtuluşunu canlandırdı.
     Öğretmenden doktora, ev kadınından öğrenciye kadar birçok meslek grubundan insanın rol aldığı, Kurtuluş Düğünü adlı gösteride, Kurtuluş Savaşında kadınların günlük yaşamından kesitler sunulurken, kenti işgal eden Fransızlara karşı verilen mücadele anlatıldı.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, program sonunda, güzel bir koreografiyle sergilenen gösteriyle Gaziantep savunmasının canlı bir şekilde gelecek nesillere aktarıldığını söyledi.
     Fadıloğlu, yaklaşık bir hafta boyunca düzenledikleri, Kurtuluş Haftası etkinlikleri ve kutlamaları, sadece protokolle değil, vatandaşların da katılımı ile gerçekleştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER