Gaziantepte Almanya vize ofisi açıldı

Gaziantepte Almanya vize ofisi açıldı -Almanyanın Ankara Büyükelçisi Pohl: -Gaziantepliler vize işlemleri için bundan sonra Ankaraya gitmeyecek


GAZİANTEP (A.A) - Almanya Büyükelçiliği vize işlemlerini Gaziantepte yapacak firmanın ofisinin açılışı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.
     Almanyanın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, resepsiyondaki konuşmasında, Gaziantepe geldiği için çok mutlu olduğunu ve Gazianteplilere çok iyi haberler getirdiğini söyledi.
     Vize işlemlerini Gaziantepte yürütecek firmanın açılmasıyla bu yöndeki çalışmaların kolaylaşacağını ifade eden Pohl, işlemlerin cumartesi ve pazar günleri de yapılabileceğini vurguladı.
     Gaziantepliler vize işlemleri için bundan sonra Ankaraya gitmeyecek diyen Pohl, vize başvurularının internetten de kontrol edilebileceğini dile getirdi.
     Pohl, işlemleri kolaylaştırıp, uzun süreli vizeler vermeye çalışacaklarını, 6-12 yaş arası çocuklardan da vize ücreti alınmayacağını belirterek, Almanyaya sosyal amaçlı gitmek isteyenlere de kolaylık sağlanacak. Bu sayede Almanya ile ilişkiler daha da gelişecektir diye konuştu.
    
     -Almanya ve Gaziantep daha yakın-
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Türkiye ile Almanyanın dost iki ülke olduğunu söyledi.
     Bugün Almanya ve Gaziantepin daha da yakınlaştığını belirten Güzelbey, Almanyaya haftada 10 direkt uçağın bulunduğu şehirden doğrudan Almanya vizesinin verilmesi de şehrimiz için bir ayrıcalıktır dedi.
     Konuşmaların ardından davetlilerin vize işlemleriyle ilgili sorularına yanıt verildi.
     Toplantıya Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Almanya Cumhuriyeti Gaziantep Fahri Konsolosu Oktay Kara ile turizm şirketlerinin temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Kemal Karagöz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Gaziantepte Almanya vize ofisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER