Gaziantepte fabrikadaki patlama

Gaziantepte fabrikadaki patlama -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, patlamada hayatını kaybeden Lütfi Çalakanın cenaze törenine katıldı -Bakan Şahin: O prosedürler benim tahminim 10 gün içerisinde hallolur, (Suriyelil


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin dünkü Gaziantepteki patlamada hayatını kaybeden Lütfi Çalakanın cenaze törenine katıldı.
     Bakan Şahin, cenaze törenine katılmak üzere geldiği Yeşilkent Mezarlığında Çalakanın yakınlarınca karşılandı.
     Alana gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, Sığınmacılara çalışma izni verilecek mi- sorusu üzerine Suriyelilerin oturma iznine ilişkin sorunun bir süre önce İçişleri Bakanlığı aracılığıyla çözüldüğünü belirtti.
     Genç ve kalifiyeli Suriyelilerin çalışma taleplerinin olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Gaziantepteki 5. OSBde işverenimizin kalifiye eleman ihtiyacı var. Suriye uyruklu gelen ve kalifiye olan kardeşlerimiz de var. O yüzden onların çalışma taleplerini yerine getirmek için öncelikle oturma izinlerini halletmemiz gerekiyordu, o izin halledildi. Bu konuda geçen hafta Başbakanımız geldiği zaman Çalışma Bakanımıza da talimat vermişti. O prosedürler benim tahminim 10 gün içerisinde hallolur, çalışma izinlerini de halledeceğiz. Oturma ve pasaportla giriş yapanlar için geçerli bu. İhtiyaç kalifiye üzerine ve gelenlerin bir çoğu da kalifiyedir. İşverenimizin de buna ihtiyacı var. Çalışma Bakanımızla da görüştüm, hızlandırıyorlar, bir an önce tamamlayacaklar.
     Bakan Şahin, açıklamasının ardından Çalakanın ailesinin yanına giderek başsağlığı dileğinde bulundu.
     Lütfi Çalakanın eşi Neşe Çalakanı bir süre teselli eden Bakan Şahin, daha sonra koluna girdiği Çalakanı, makam aracıyla defin işleminin yapıldığı mezarlığa gönderdi.
     Cenaze Yeşilkent Mezarlığında çok sayıda vatandaşın da katıldığı törenle toprağa verildi.
     Bu arada olayda hayatını kaybeden Emrah Özboyanın cenazesi de Bahaeddin Nakıboğlu Camisinde düzenlenen törenin ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.
     Kenan Kayanın cenazesinin de Kilisin Musabeyli ilçesine bağlı Belentepe köyünde defnedildiği bildirildi.
     Dün Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Adem Yılmaz - Ahmet Ekinci
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte fabrikadaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER