Gaziantepte kültür

Gaziantepte kültür-sanat -35. DYO Resim Yarışması sergisi açıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, 35. DYO Resim Yarışması sergisi açıldı.
     Yaşar Eğitim Kültür Vakfından yapılan açıklamaya göre, Yaşar Topluluğunun Türkiyenin ilk özel resim yarışması olarak 1967 yılında başlattığı DYO Resim Yarışmasına bu , Türkiye, Almanya, İsveç, Bulgaristan ve Romanyadan toplam 944 sanatçı, bin 585 eserle katıldı.
     Yarışmanın seçici kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu 58 eser sergilenmeye, 7 eser de ödüle layık görüldü.
     Yarışmaya katılan Yoldan Aktürkün Tanık, Bülent Ufuk Çamlıbelin Arakhnenin Günlüğü, Gül Dirinin Aynadaki İz, Ayşegül Doğanın İsimsiz adlı eserleri pentür dalında ödül alırken, özgün baskı dalında ise Cansu Kuzunun Format, Hasan Kıranın Çatalhöyükte Yaşam I ve Ali Açıkalının İsimsiz adlı eserleri ödül kazandı. Pentür dalında 4 esere 12şer bin TL, özgün baskı dalında 3 esere 5er bin TL başarı ödülü verildi.
     Yaşar Holding A.Ş. Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşının ev sahipliğinde Gaziantep Valisi Erdal Atanın katıldığı sergi, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi sergi salonunda açıldı.
     Gaziantepte 29 Marta kadar açık kalacak serginin Ankara, Erzurum ve Rusyada da sanatseverlerle buluşacağı bildirildi.
    
     -Gazikent Şehitleri sergisi-
    
     Gaziantepte bir grup gazetecinin çalışmalarından oluşan Gazikent Şehitleri sergisinde, 100 şehidin aile, askerlik, okul ve iş yaşamına ait fotoğraflar sergilenecek.
     Sanko Parkta yarın açılacak Gazikent Şehitleri sergisinin fotoğraflarını çeken ve hazırlayan gazeteci Okan Çelik, kentte pek çok şehidin olduğunu belirtti.
     Şehitlere çok şey borçlu olduklarını aktaran Çelik, şunları kaydetti:
     Bu çalışmanın sponsorluğunu üstlenen Şahinbey Belediyesine, Şehit Aileleri Derneğine, mekan sağlayan Sanko Park yönetimi ve Adil Konukoğluna, varlığı ile bize güç veren Dursun Bak paşaya sonsuz teşekkürler ediyor, bu güzel çalışmanın ortaya çıkmasındaki katkıları nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.
    
     -Çanakkale savaşları fotoğraf sergisi-
    
     Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla SANKO Parkta Çanakkale Fotoğrafları Sergisi açılacak.
     SANKOdan yapılan açıklamaya göre, 15 Mart Cuma günü açılacak sergide, Küratör Fahri Özdemirin özel koleksiyonundan derlenen eserlerin yanı sıra, Almanya, Fransa ve Avustralyadaki koleksiyonlardan temin edilen ve 6 bin 500 fotoğraf arasından seçilen 100 fotoğraf yer alacak.
     Fahri Özdemir, Çanakkale Savaşlarının, kurtuluşa giden yolun ilk ve en önemli durağı olduğunu belirtti.
     Her şeyin hızlı aktığı ve iletişim araçlarının son derece etkin kullanıldığı günümüzde, görüntünün sözden daha belirleyici olduğunu vurgulayan Özdemir, Anlatmakla yetinmemek, yaşananları tüm gerçekliğiyle gözler önüne sermek gerektiği bir dönemdeyiz. Tek bir kare fotoğrafın, bazen yüzlerce sayfalık metne eş değer olabileceğini düşündüğümüzde, söz konusu ihtiyaç daha da belirginleşiyor ifadelerini kullandı.
     Serginin, 30 Marta kadar gezilebileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER