Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: -Sevgi ve kardeşlik bayramında bunu yapanlar insanlıktan zerre kadar nasibini almamış insanlardır, bunları lanetliyoruz -Açık söylüyorum terör burada baltayı taşa vurmuş


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantepteki patlamaya ilişkin, Sevgi ve kardeşlik bayramında bunu yapanlar insanlıktan zerre kadar nasibini almamış insanlardır, bunları lanetliyoruz dedi.
     Hisarcıklıoğlu, 12 sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü ve sendika konfederasyonu yetkilileriyle Gaziantepte Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeye gerçekleştirdikleri ziyarette yaptığı konuşmada, saldırıyı kınayarak, bunu yapanları lanetledi.
     Patlamadan duyulan üzüntüyü dile getiren Hisarcıklıoğlu, Bayramın içerisinde, kardeşliğin ve dostluğun işlendiği bir günde olmasından dolayı hepimizin yüreği yandı. Gaziantepin ve milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve yaralılarımıza da sabır diliyoruz. Sevgi ve kardeşlik bayramında bunu yapanlar insanlıktan zerre kadar nasibini almamış insanlardır, bunları da lanetliyoruz diye konuştu.
     Hisarcıklıoğlu, Türkiyenin büyük bir ülke olduğunu ve böyle büyük bir ülkenin üzerinde kirli oyunların oynanmak isteneceğini vurguladı.
     Kirli senaryolar denendiğini, eylemin Gaziantepte yapılmış olmasının kirli niyetlerin çok açık ve net ifadesi olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, terörün Gaziantepte birlik, beraberlik ve kardeşliği hedef aldığını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Gaziantep iki şeyde örnek olmuş, bir gelişmenin, ekonominin nasıl olacağıyla ilgili rol model olmuş, aynı zamanda Gaziantep bir başka şeyin de rol modeli; kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sembolü. Açık söylüyorum terör burada baltayı taşa vurmuştur. Çünkü Gaziantep Şahinbeyin, Karayılanın, Ali Şefik Beyin torunları, bu şehre öyle birlik ve beraberlik ruhu atmışlar ki, öyle bir şahadet şerbeti içmişler ki kimse buna zerre kadar zarar veremez. Bugün bunu da Gaziantepte görüyoruz. Gaziantepin bir başka özelliği de şehir olarak, şehrin önüne Gazilik unvanını alabilmesidir. Gaziantep kardeşlik ruhunun en yüksek olduğu bir yerdir.
    
     -Bu şehirde insanların doğduğu yere, kökenine ve inancına bakmıyoruz
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de insanların doğduğu yere, kökenine, dinine ve inancına bakmadıklarını, şehirdeki başarının da bunun sonucunda ortaya çıktığını vurgulayarak, Gaziantepin dimdik ayakta durduğunu, değerli dostlarımızın bize ziyaretiyle bir kere daha gösterme fırsatı bulacağız. Gaziantep, asırlardır daima barış şehri olmuştur. Biz bu şehirde insanların doğduğu yere, kökenine, dinine ve inancına bakmıyoruz. Şehirdeki başarıda bunun sonucunda ortaya çıkmıştır dedi.
     Gaziantepin kurtuluş savaşında yaşadığı dönemi hatırlatan Güzelbey, 90 yıl önce işgal kuvvetlerinin Gaziantepi bombaladığını, taş üstünde taş bırakmadığını anımsatarak, Ama Antepli birleşmiş, bütünleşmiş, kenetlenmiş, dışarıdan yardım ve destek almadan şehrini savunmuş. Onun için kimsenin endişesi olmasın. Biz bugün yine dimdik ayaktayız, hiçbir şekilde bunlara prim vermeyeceğiz diye konuştu.
     Güzelbey, vatandaşlardan morallerini bozmamalarını isteyerek, Biz yolumuza devam ediyoruz. Biriz, beraberiz, oda temsilcilerimizin gelmesi moralimizi kat be kat artırmıştır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER