Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -SİVİL-DER Başkanı Bayram: Bizler topraklarımızı kana bulayan, bu topraklarda kin ve nefreti körükleyen, bundan nemalanan herkesi ve her düşünceyi lanetliyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Sivereki İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER) Başkanı Muzaffer Bayram, Bizler topraklarımızı kana bulayan, bu topraklarda kin ve nefreti körükleyen, bundan nemalanan herkesi ve her düşünceyi lanetliyoruz dedi.
     Siverekteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Siverek Barış Platformu, düzenlediği basın açıklamasıyla Gaziantepteki bombalı saldırıyı kınadı.
     SİVİL-DER Başkanı Muzaffer Bayram, dernek önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına yaptığı açıklamada, insanların hayatına kasteden, onları yaşadıkları bu bölgelerden göçmelerine neden olan, yüreklerine korku salan, ocaklar söndüren, çocukları yetim bırakan, yoksullaştıran niyetleri, inançları, hesapları lanetlediklerini belirtti.
     Bu coğrafyada kan akmasına neden olan saldırıları kınadıklarını ifade eden Bayram, olayla ilgili soruşturmalar devam ederken Siverek ve Sivereklilerin isminin basında mahkum edilmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi.
     Tüm hemşehrilerini tepkilerini ortaya koymaya, tüm yapılanlara ve niyetlere inat kardeşlik kavramına ve yaşam hakkına koşulsuz şartsız sahip çıkmaya, barışa arka çıkmaya davet eden Bayram, şunları kaydetti:
     Kaybedilen her can sonrasında ateş düştüğü yeri yakmakta, gözyaşlarına karışan hamaset nutukları ise daha fazla gözyaşı akmasına zemin hazırlamaktadır. Bu acıyı bizlere miras bırakan ise yıllardır aynı yollardan geçmekte ısrar eden siyasi iktidarlar, kandan ve kargaşadan beslenen kişiler ve kurumlardır. Barış platformu olarak, her vesileyle, ülke sorunlarına demokratik barışçıl çözüm yollarının aranması gerektiğini, aksi takdirde şiddetin kör sarmalından kurtulamayacağımızı ısrarla bir kez daha vurguluyoruz. Bizler topraklarımızı kana bulayan, bu topraklarda kin ve nefreti körükleyen, bundan nemalanan herkesi ve her düşünceyi lanetliyoruz. Çözümün parçası olmayanları, ortamı gerenleri, karıştıranları, fırsatçıları ve ikiyüzlüleri lanetliyoruz.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Müslüm Etgü / Sevil Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER