Gaziantepteki saldırı

Gaziantepteki saldırı -RATEF Genel Başkanı Kurt: -Bu beraberliğin devamı açısından tahriklere kapılmadan, yüreğimiz kan ağlasa da itidalle hareket etmeliyiz


GAZİANTEP (A.A) - Radyo-Televizyon ve İnternet Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkan Yardımcısı Arif Kurt, Gaziantepte meydana gelen patlamadan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, Bu beraberliğin devamı açısından tahriklere kapılmadan, yüreğimiz kan ağlasa da itidalle hareket etmeliyiz dedi.
     Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepin vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamanın ötesinde örnek bir kent olarak diğer kentlere model olduğunu ifade etti.
     Bu beraberliğin devamı açısından tahriklere kapılmadan, yüreğimiz kan ağlasa da itidalle hareket etmeliyiz diyen Kurt, gerek yazılı gerek işitsel ve gerekse de görsel ile sosyal medyaya bu noktada büyük görevler düştüğünün altını çizdi.
     Kurt, terör sebebiyle insanlar üzerinde oluşturulmaya çalışılan kin, nefret ve korku oyununa gelinmemesi çağrısında bulundu.
     Terörün en büyük silahının bilgi kirliliğinden kaynaklanan propaganda olduğunu ifade eden Kurt, Devletin resmi kurumları ve ilgililerinin dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Yapılan yanlış bilgilendirmeler yanlış yorumlara yol açabilir. Bu yüzden özellikle sosyal medyada yapılan ve yapanın belli olmadığı haberlere itibar etmeyin ifadelerine yer verdi.
     Kurt, patlamada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ve yaralananlara acil şifalar dileğinde bulundu.
    
     -EMO Şube Başkanı Uğur
    
     Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şube Başkanı Halil Uğur, saldırıya ilişkin olarak, İnsanlık dışı bu saldırının huzurumuzu bozmasına, kardeşi kardeşe düşürmesine, müsaade etmeyeceğiz dedi.
     Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, terörün bayramı kana buladığını belirtti. Bunu gerçekleştirenlerin insanlıkla alakası olamayacağını ifade eden Uğur, şunları kaydetti:
     Dökülen kanın kime ne faydası var. Bu masum insanların ne suçu var. Bayram gününde ateş düşen bu ailelerin feryadına kulak versinler. Bu topraklarda hiçbir kimse kardeşi kardeşe düşman edemez. Bu bir oyun ve herkes bu oyunun farkındadır. Bu bayram gününde masum insanların yüreğine acıları düşüren, masum çocukları babasız bırakan katillerin hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır.
     Daha dün şehit düşen askerimizin acısını yaşarken Gaziantepte terör örgütü tarafından bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle 9 kişinin hayatını kaybetmesi, onlarca kişinin yaralanması hepimizi üzüntüye boğdu. Bu olaylar üzerine ne söylesek az kalır. Birlik beraberlik olma zamanıdır. Türk, Alevi, Laz, Kürt kardeşlerimizin başı sağ olsun. Sağduyulu düşünmemiz gereken bir zamandayız. Yüzyıllardan beri yaşadığımız bu beraberliğimizin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu akan kan, silaha sarılanların insanlıklarının ve vicdanlarının ölümüdür. Elektrik Mühendisleri Olarak şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine, yakınlarına Gaziantep halkına baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.
    
     -Yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır-
    
     Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelik, İlk başta da TBMM kirleten, milletin değil teröristlerin vekilliğini yapanların dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır dedi.
     Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepin, Hakkaride şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Canı uğurlamaya hazırlandığı sırada Karşıyaka Polis Merkezi önünde meydana geldiğini belirterek, şehit olan askerlere ve saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.
     Çelik, şunları kaydetti:
     Yapılan bu kahpeliği nefretle kınıyor ve bunu yapanların biran önce bulunup hak ettiği cezanın verilmesini istiyoruz. Ayrıca, ülkeyi yöneten siyasetçilerin terör politikasını ciddi anlamda gözden geçirmesi gerektiğine inanıyor, son zamanlarda güzel yurdumuzun çok farklı noktalarında yapılan bu tür kalleş saldırılar üretilen politikanın ne kadar aciz ve çaresiz olduğunu da düşünüyoruz. Bu noktada, iktidar gereken en üst noktada güvenlik tedbirlerini almalı. Vatana ihanet edenleri cesaretlendirmekten vazgeçmelidir. Türkiye deki iktidar da teröristleri cesaretlendirme çabası içerisine giren ana muhalefet partisinin de izlemiş olduğu politika da tarafımızdan hayret ve endişeyle izlenmektedir.
     Milletin, yapılan bu tür saldırılarda her zaman devletinin yanında yer aldığını vurgulayan Çelik, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Birlik ve beraber olma noktasında dünya tarihine büyük örnekler sunan Türk milleti gerektiğinde de bu tür örnekleri her daim sunacaktır. Siyasetçilerimizi bir kere daha terör karşısında acizane açıklamalardan vazgeçerek gerekli tedbirleri almaya ve de Türk milletine ve vatanına ihanet edenlerin gereken cezalarının, hak ettiklerinin verilmesi noktasında süratle çalışmaları gerekmektedir. İlk başta da TBMM kirleten, milletin değil teröristlerin vekilliğini yapanların dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır.
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepteki saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER