Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Başkan Fadıloğlu, engelli çocuğa akülü araç hediye etti


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, engelli çocuğa akülü araç hediye etti.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fadıloğlu, Dündarlı köyünde ikamet eden 16 yaşındaki konuşma ve bedensel engelli Ramazan Dorumu evinde ziyaret etti. Dorumla bir süre sohbet eden Fadıloğlu akülü araba hediye etti.
     Fadıloğlu, hastaneden alınan "akülü araç kullanabilir" raporunun ardından Doruma daha rahat hareket etmesi için akülü araç temin etiklerini belirtti.
     Muhtar vasıtasıyla konuyu öğrendiklerini ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     "Razamanın mutluluğu bizleri memnun etti. Onun da diğer çocuklar gibi rahatça dışarı çıkabileceği, dolaşabileceği imkana kavuşması aileyi de rahatlatacaktır. Devletin imkanları vatandaşlarımızın emrinde. Bizlerde vatandaşlarımızın hizmetkarıyız. Onların mutluluğunu arttırabilmek ve acılarını paylaşabilmek için mücadele ediyoruz."
     Baba Tevfik Dorum da maddi imkansızlıklar nedeniyle akülü araç alamadıklarını belirterek, ilgisinden dolayı Fadıloğluna teşekkür etti.
    
     -Gazetecilere saldırı iddiası
    
     Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkan Vekili İbrahim Ay, bir yangın olayını görüntülemeye çalışan gazetecilerin özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildiğini iddia ederek, saldırıyı kınadı.
     Ay, yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilerin temel görevinin kamu çıkarları doğrultusunda toplumu bilgilendirmek olduğunu anımsattı.
     TCDD Gaziantep Lojistik Müdürlüğünde çıkan bir yangını haber yapmak için bölgeye giden gazetecilerin, özel güvenlik ve diğer görevlilerce darp edildiğini ifade etti.
     Sorumluların bir an önce bulunup hesap vermesini istemenin gazetecilerin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Ay, şunları kaydetti:
     "Sadece gazetecilik görevini yerine getirmekten başka bir şey yapmayan meslektaşlarımıza yönelik hain saldırıyı GGC olarak şiddetle kınıyoruz. Yetkililerden bu konuda açıklama ve meslektaşlarımızdan özür dilenerek zararlarının tazmin edilmesini bekliyoruz. Aksi takdirde yasal haklarımızı kullanacağımızdan kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Gazeteciler asla yalnız değildir."
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER