Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Bitlis Valisi ve Belediye Başkanı, Şahinbey Belediyesi sosyal tesislerini gezdi


GAZİANTEP (A.A) - Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi ve Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisini gezdi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bitlis Valisi Yurdakul, hem sosyal hayata hem de dış yaşama entegre edilmiş yüksek olan kurslar gördüklerini belirtti.
     Çalışmayı yapan Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlunu, onunla işbirliği yapan sivil toplum kuruluşları ve ona destek olan iş adamlarını tebrik eden Yurdakul, "Bu projelerin sadece bu ilçeye değil bütün Türkiyeye de yayılmasını diliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
     Bitlis Belediye Başkanı Alaydın ise hizmetlerden gurur duyduklarını belirtti. Tesisin dolup taştığını, bütün sınıfların dolu olduğunu belirten Alaydın, "Güzel hizmet ediliyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel uygulamaları burada. Mehmet Tahmazoğlu kardeşimiz çok güzel yapmış. Gaziantep gördüğümüz kadarıyla emin ellerde. Başarılarının devamını diliyorum meslektaşıma" değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Araban Belediyesi Karababa Türbesinde çevre düzenlemesi başlattı-
    
     Araban Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Karababa köyünde her yıl mayıs ayında Sünni ve Alevi vatandaşların hıdrellezi kutladığı Karababa Türbesinde çevre düzenleme çalışmaları başlattı.
     Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, yaptığı açıklamada, açılım sürecinde her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Karababa Türbesinde 12 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Alevi ve Sünni vatandaşların bir araya geleceği birlik ve beraberlik yemeği töreninden önce, başlattıkları çalışmaların tamamlanacağını bildiren Özdemir, çalışmalar tamamlandığında türbe çevresinin daha düzenli ve daha modern olacağını aktardı. Özdemir, şunları kaydetti:
     "Açılım sürecine destek veren Alevi ve Sünni vatandaşlarımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da Karababa Türbesinde düzenlenen geleneksel birlik beraberlik yemeğinde bir araya gelecek. Bunun heyecanlı çalışması içerisindeyiz. Birlik beraberlik yemeğine bölgedeki tüm Alevi ve Sünni vatandaşlarımızın katılmasını istiyorum."
     Her yıl birlik beraberlik yemeğini organize eden iş adamı Hüseyin Kılıç da çalışmalarından dolayı Araban Belediye Başkanı Özdemire teşekkür etti.
    
     -Nurdağında trafik bilgi yarışması yapıldı-
    
     Nurdağı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında trafik bilgi yarışması düzenlendi.
     Nurdağı Belediyesi Kültür Parkı konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya, ilçe genelinde 14 ilkokul katıldı. 10 Asıl 5 yedek sorunun sorulduğu yarışmada birinciliği Fatih İlkokulu elde ederken, 75. Yıl İlkokulu İkinci, Dr. Salman Gülsoy İlkokulu ise üçüncü oldu.
     Programa Nurdağı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Mehmet Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ergin Mideoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Mahmut Bazlama - İzzet Mazı
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER