Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Öğrencilerin mezuniyet sevinci -GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: -Dürüst olun, çok çalışın, mütevazılıktan taviz vermeyin, empati kurun. Başarıya mutlaka ulaşırsınız


GAZİANTEP (A.A) - Özel Sanko Koleji öğrencileri, mezuniyet sevinci yaşadı.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, mezuniyet törenine katılan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
     Toplamda 66 öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığı törende, Gaziantepe verdiği hizmetlerden dolayı Aslana fahri mezun unvanı verildi.
     Cüppe giyen ve kep takan Aslan, Atatürkün çağdaş ülke hedefine ve Cumhuriyete sahip çıkın. Dürüst olun, çok çalışın, mütevazılıktan taviz vermeyin, empati kurun. Başarıya mutlaka ulaşırsınız dedi.
     Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da eğitim süreçleri boyunca gayret ve çalışmalarından dolayı öğrencilere, verdikleri destekten dolayı velilere teşekkür etti.
     Mezun olan öğrencilere ileri ki hayatlarında başarılar dileyen Köylüoğlu, Geleceğin güvencesi olan öğrencilerimizi, bilimi ve teknolojiyi kullanan, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, dünyanın her ülkesiyle iletişim kurabilecek birikime sahip, sağduyulu, çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin gururunu taşıyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardında öğrencilere diplomaları, öğrenciler ve velileri tarafından verildi.
     Etkinlik, öğrencilerin kep fırlatmalarının ardından verilen kokteylle sona erdi.
     Törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Vaiz Doğan, Özel Sanko Okulları Kurucu Temsilcisi Adil Sani Konukoğlu, Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu, danışma kurulu üyeleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.
    
     -Sıcak havada yangın uyarısı
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, havaların ani ısınması ile birlikte meydana gelebilecek yangınlar konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.
     Yalım, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepte yaz sıcaklarının etkisini göstermesiyle birlikte arazi yangınlarda artış olduğunu, alınacak bir dizi tedbirin, olası faciaları önlemede önemli bir etken olabileceğini ifade etti.
     Özellikle piknik yapan ailelerin de yangın konusunda dikkatli olmasını isteyen Yalım, şu uyarılarda bulundu:
     Meydana gelen arazi yangınlarına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kısa sürede müdahale ediliyor. İtfaiye Daire Başkanlığımız ekipleri, 1 aylık süre içinde belediyemize ait iş makineleri ile şehrimizin muhtelif yerlerindeki kurumaya başlamış otları temizliyor. Bu sayede yangının çevredeki orman, bağ, bahçe, düz arazi ve konutlara kadar sıçramasının da önüne geçiyor. Çıkan yangınlarda en büyük etkenlerin başında dikkatsizlik geliyor.
     Özellikle hafta sonlarında aileleri ile birlikte yeşil alanlarda piknik yapacak vatandaşlarımızın arazi yangınlarına karşı oldukça dikkatli davranmaları gerekmektedir. Pikniğin bitiminden itibaren etrafa ateşin sıçrayıp sıçramadığına ve ateşin tam olarak söndürülmesine dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu basit tedbir, arazi yangınlarının meydana gelmesinin önlenmesinde önemli bir etkendir.
     Yalım, şunları kaydetti:
     Arazilerde sararan bitkilerin içerisinde çevreye rast gele atılan şişe ve çeşitli cam kırıkları da arazi yangınlarının meydana gelmesinde önemli bir unsurdur. Arazilerde güneş ışınları ile direkt temas içerisinde olabilecek şişe ve cam kırıklarının arazilerden uzaklaştırılması gerekmektedir. Sönmemiş sigaralar da ekinlerin hasadı ve sonrasındaki süreçte yangınların çıkışında önemli bir etken. Arazi ve bağlardaki otların sökümü ve arazi sürülmesi de olası yangınların önlenmesi için önemli bir mücadeledir. Bu yöntem arazi yangınlarının önlenmesi ile doğal dengenin sağlanmasında potansiyel bir güç oluşturan toprak için yararlı canlıların yok olmasının önüne geçilmesi açısından da büyük önem taşımaktadır.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER