Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şehitkamilde şampiyonlar buluştu


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun Şehitkamil Belediyespor Kulübünde dereceye giren sporcular onuruna verdiği yemekte bir araya gelen şampiyonları AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da yalnız bırakmadı.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamada, Şehitkamil Belediyespor Kulübü çatısı altında futbol, basketbol, halk oyunları, vücut geliştirme, fitness, bilek güreşi, karate ve tekvando branşlarında 2011-2012 sezonunda seri şampiyonluklar elde ederek Gaziantepin ve Türkiyenin gururu olmayı başaran sporcuların ağırlandığı bildirildi.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları dile getirdi:
     Gaziantepte sporu tabana yayma hedefimize her geçen gün yaklaşıyoruz. Yaz ve kış spor okullarında, futbol akademisinde yüzme havuzu ve bayan spor merkezlerinde toplumun her kesimine farklı branşlarda nitelikli spor yapma imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Kaynaklar ve imkanların el verdiği maksimum ölçülerde spora ve sporcuya destek veriyoruz.
     Başkan Fadıloğlunun başarılı sporcular onuruna verdiği yemekte şampiyonları yalnız bırakmayan AK Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise şunları anlattı:
     Yeşil siyahlı kulüp sporcularının elde ettikleri dereceleri memnuniyet ve gururla takip ediyoruz. Medyadan siyasete geçiş yapmış olmasına rağmen amatör eski bir futbolcu olduğunu kendi dönemlerinde futbol oynayacak düzenli bir toprak saha dahi bulamazlarken bugün sporcular modern bir biçimde dizayn edilmiş semt ve ilçe stadyumlarında rahatça top koşturuyor, spor salonlarında, yüzme havuzlarında rahatça eğitim alabiliyor. Gaziantepte sporun gelişmesinde sportif tesis sayısının artmasında belediyeler çok büyük bir rol oynuyor.
     Şehitkamilli şampiyonlar keyifli geçen yemeğin ardından Başkan Fadıloğlu ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile günün anısını yaşatmak üzere hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     -İslahiye Müftüsü Şekerciden Ramazan mesajı
    
     İslahiye Müftüsü Osman Şekerci, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayınladı.
     Şekerci, mesajında Ramazan ayının çok önemli bir ay olduğunu ve günahlardan arınmak için çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
     Şekerci, şunları dile getirdi:
     Oruç ibadetini ifa ederken; etrafımızda, ekranlarda bakıp ta göremediğimiz aç, çıplak, muhtaç, hasta, yoksul ve kimsesizleri görüyor, onların dertlerine çare olmak için, iftar sofraları, zekatlar, fidyeler, sadakalar, yardımlar ile tüm benliğimizle seferber oluyoruz. İrademiz güçleniyor, aç susuz belirli bir müddet yaşayabileceğimizi, sigara içmeden durabileceğimizi görüyoruz. Elimizdeki nimetlerin kadrini öğreniyor, harcamalarımızı iktisatlı yapıp, artırdığımız imkanlarımızı paylaşmayı öğreniyoruz. Sıhhatimizin değerini anlıyoruz. Sağlık olmadan mal varlıklarının insanı mutlu edemeyeceğini görüyoruz. Yetim, dul, kimsesiz, yoksul ve fakirlerle soframızı, imkanlarımızı paylaşınca onlardaki mutluluğu, sevinci, göz aydınlığını görüp cömertliğin ve merhametin güzelliklerini hissediyoruz. Sahur yemeğini yerken, imsak vakti geldiğinde henüz karnımızı doyuramasak ta yemeklerden yiyemediğimizi, akşam iftar vaktinden önce her çeşit yemekler sofraları süslediği halde, İlahi emir gelmeden yemeklerin başında sabırla beklediğimizi görüyoruz.
     Kadın erkek, çoluk çocuk demeden tüm inananların teravih namazlarında camileri tıklım tıklım doldurduğunu müşahede ediyoruz. Ağız kavgaları, gıybet, dedikodu, iftira, hakaret, sövme gibi faydasız sözlerin konuşulmadığını, alkol, sigara, uyuşturucu kullanımının azaldığı, bunlara bağlı olarak trafik kazaları, cinayetler, aile içi şiddetlerde gözle görülür bir azalma ve olumlu neticeleri gözlemliyoruz. İnsanlardaki kötü hasletlerin azalıp, iyi kazanımların arttığı ramazan ayında, adeta şeytan zincire vuruluyor, insanların yanlış yapmasına vesile olamıyor. İyide ve hayırda yarışan Müslümanlar, yardımlaşıyor, aralarındaki kavgaları, tefrikaları, bölücülükleri bir kenara bırakıyor, bir vücudu oluşturan organlar gibi pekişiyor ve kardeş olmanın hazzını yaşıyor. Bu vesile ile Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER