Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şahinbey Belediyesi 180 bin kurban atık poşeti dağıttı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesince Kurban Bayramı dolayısıyla 180 bin adet kurban atık poşeti dağıtıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde vatandaşlara dağıtılan kurban atık poşetleri ayrıca pazar yerlerinde de dağıtıldı.
     Açıklamada, uygulamanın vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığı ifade edilirken, kurban kesim yerlerinde de kurban atık poşeti dağıtımı yapılacağı kaydedildi.
     Kurban Bayramının rahat ve huzurlu bir şekilde geçirilmesi için Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan hazırlıkları takdirle karşıladıkları belirtilen vatandaşla ise belediyeye teşekkür etti.
    
     -Polislerden huzur evine ziyaret
    
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, huzur evini ziyaret etti.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yaşlı vatandaşlara hak ettikleri önem ve değeri göstermek, yaşlıların toplumla bütünleşmesini, daha aktif olmalarını sağlamak ve onları bayram günlerinde bir nebze olsun sevindirmek amacıyla, huzur evinde bulunan yaşlıların ziyaret edildiği belirtildi.
     Ziyarette duygulu anlar yaşadıkları belirtilen huzur evi sakinlerinin, Toplum Destekli Polislere teşekkür ettikleri kaydedildi.
     Huzur evi sakinlerine ziyaret sonunda hediye verildiği ayrıca tatlı ikramında bulunularak bayramlarının kutlandığı bildirildi.
    
     -Satrançta dereceye giren sporcular ödüllendirildi
    
     Şehitkamil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve 15 kategoride 480 sporcunun yarıştığı Şehitkamil Belediyesi Geleneksel Satranç Turnuvasında dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde (AKM) düzenlenen ödül törenine, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları ile turnuvaya katılan sporcuların velileri katıldı.
     Ödül töreninde konuşan Başkan Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Geleneksel hale getirdiğimiz Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesindeki satranç turnuvamıza bu sene yüzme ve basketbolu da ekledik. Amacımız çocuklarımızın spor yapmalarını ve spor yaparken de kendilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Satranç zeka oyunu. Bu zeka oyununa katılan ve dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu tür etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Velilerimizin de çocukları buna benzer sportif faaliyetlere teşvik etmelerini tavsiye ediyoruz.
     Satrancın bir zeka oyunu olduğunu ifade eden Kaymakam Aydın ise Çocuklarımız Şehitkamil Belediyemizin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği satranç turnuvasına katılarak güzel bir mücadele sergilediler. Turnuvanın sonunda ise dereceye giren çocuklarımıza ödül vermek için burada toplandık. Bu Cumhuriyet Kupasının ayrı bir önemi var. Böyle bir etkinliği gerçekleştirdiği için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum değerlendirmesinde bulundu.
     Konuşmaların ardından Kaymakam Aydın, Başkan Fadıloğlu ve diğer protokol üyeleri satranç turnuvasında dereceye giren sporculara madalya, teşekkür belgesi ve kupalarını takdim etti.
    
     -Başarılı öğrenciler bilgisayar ile ödüllendirildi
    
     Gaziantep Meslek ve Sanat Eğitim Merkezinin (GAMEK) açtığı eğitim kurslarında başarı gösteren üniversite öğrencilerinin bilgisayar ile ödüllendirildiği bildirildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, eğitime destek çalışmalarına 2006 yılında başladıklarını belirterek, belediye olarak eğitime destek çalışmaları kapsamında üniversiteye hazırlık kursu açtıklarını kaydetti. Kursa yaklaşık 12 bin öğrencinin müracaat ettiğini ifade eden Güzelbey, Bu kurslara müracaat eden öğrencilerin üniversiteye giriş oranı yüzde 93 olarak görüldü değerlendirmesinde bulundu.
     Bu yıl daha başarılı bir tablo ile karşılaştıklarını dile getiren Güzelbey, şunları kaydetti:
     Türkiyenin önemli üniversitelerinde önemli bölümleri kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Bu yıl kurslarımızda derece yapan öğrencilerimize bilgisayar hediye ediyoruz. Bu kurslarımıza emek veren eğitimcilerimize ve başarı sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Belediye olarak eğitime destek çalışmalarına devam edeceğiz. Gaziantepteki eğitim başarısı bugün tartışılır bir durumdadır. Mutlaka kısa, orta ve uzun vadeli bir program yapılmalıdır. Hiçbir faktör Gaziantepteki eğitim başarısızlığının önünde olamaz. Bu sorunun masa başındaki toplantılarla çözülmeyeceği inancındayım.
    
     -Başkan Fadıloğlu, belediye personeliyle bayramlaştı
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediye personelleriyle bayramlaştı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediyede gerçekleşen bayramlaşma programına Başkan Fadıloğlu, Başkan Yardımcıları Murat Özgüler, Abdülcebbar Özkara, Lebriz Keçeci Güzelbey, Oktay Yalçın ve daire müdürleri katıldı.
     Belediye personelleriyle bayramlaşan Başkan Fadıloğlu, personellerin sorunlarını da dinledi. Herkesin sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesini dileyen Başkan Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Her yıl olduğu gibi bu bayram arifesinde de belediye çalışanlarımızla bir araya geldik. Başkan yardımcıları ve daire müdürleri arkadaşlarımızla birlikte personellerimizin bayramlarını kutlayarak sorunlarını ve sıkıntılarını da dinledik. Umarız bu bayram herkes için hayırlı olur. Nice bayramlara ve yıllara sağlıklı bir şekilde çıkmamız dileğimdir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin de mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER