Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -AK Parti Milletvekili Mazıcıoğlu koordinatör milletvekili oldu


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Bitlisin koordinatör milletvekilli olarak atandı.
     Milletvekili danışmanlığından yapılan açıklamaya göre, Mazıcıoğlu, AK Parti Bitlis İl Başkanlığında düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
     Merkez İlçe Başkanı Nesrullah Tanğlayın divan başkanlığında düzenlenen toplantıda AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile AK Parti İl Başkanı Fatih Kadiroğlu katıldı.
     Mazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, yapılacak çalışmaları uyum içerisinde yürütmek istediğini belirterek, birlikteliğin hayırlara vesile olmasını diledi.
    
     -Gaziantep, genç istihdamın sağlandığı merkezler arasında
    
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin, Gaziantepin 2013 yılında genç istihdamının sağlanmasında pilot iller arasına seçildiğini belirtti.
     Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Ekin, Türkiye genelinde bu yıl 1 milyon 400 bin gencin 24 milyon Avro destekli projelerle işe yerleştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.
     Ekin, projenin en fazla işsizin bulunduğu 18-24 yaş arası gençleri kapsadığını ve bununla ilgili 10 Ocak Perşembe günü Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde projenin tanıtımının yapılacağını açıkladı.
     Projeyle gençlerin sürekli istihdamının sağlanacağını ve 19 sektörde iş sahası yaratılacağını aktaran Ekin, gençlerin gelişen sektörlere göre eğitilerek istihdamın sağlanacağını kaydetti.
     Ekin, program kapsamında, üniversite veya lise mezunu işsiz gençlerin, daha düşük öğrenim düzeyine sahip işsiz gençlerin, okulu terk edenlerin, eğitimine devam eden gençler ile engelli gençlerin istihdamlarını ve istihdamda kalmalarını sağlayacak çalışmalar yürütüleceği vurguladı.
     Projenin tanıtımı 10 Ocak Perşembe günü 13.30-17.00 arasında Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda yapılacak.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER