Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şehitkamil Belediyesinin ekmek toplama kampanyası


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Samanyolu Haber TVnin canlı yayınında Ekmek Toplama kampanyasını anlattı.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fadıloğlu, ekmeklerin israf edilmemesi için 14 ay önce çalışma başlattıklarını bildirdi. Vatandaşların israfı önlemek için çöp konteynerlerinin yanına ekmek bıraktıklarını belirten Fadıloğlu şunları aktardı:
     Özel bir toplama ekibi olmadığı için çöple birlikte bertaraf ediliyordu. Böyle bir çalışma yaparak özellikle vatandaşların bilinçlenmesini sağlamak adına bu konuda bir girişimde bulunmak istedik. Bu şekilde öncelikle 11 mahallede 3 bin adet ekmek konteyneri dağıtarak çöpten ekmeği ayrıştırmaya başladık. Bunları özellikle ayrıştırdık ki, ekmek heba olmasın. Her apartmana konteynerlerden birer adet zimmetlenmiş durumda. Bu faaliyeti 14 aydır devam ettiriyoruz. Aylık ortalama 25 ton bayat ekmek toplanıyor.
     Şu ana kadar 350 tonun üzerinde ekmek toplandı. Toplanan bu bayat ekmekler öncelikle hayvanat bahçesine ve hayvan barınaklarına eğer fazla gelirse de süt sığırcılığı yapan veya besi çiftliklerine gönderiyoruz. Orada hiç olmazsa bir canlının kursağına girerek yeniden ekonomiye katkı sağlamasına neden oluyoruz. Hedefimiz inşallah 2013 yılı içinde de 3 bin yeni konteynerle yeni mahallelere bunları bırakmaktır.
    
     -Zirve Üniversitesi, Avrupa Şampiyonasında Türkiyeyi temsil edecek
    
     Zirve Üniversitesi öğrencisi Mehmet Abiş, Genç erkekler havalı tüfek dalında 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında Danimarkada düzenlenecek olan Avrupa şampiyonasında Zirve Üniversitesini ve Türkiyeyi temsil edecek.
     Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, öğrencisi ile gurur duyduğunu bildirdi.
     Yaptıkları ve yapacakları her şeyde Zirve Üniversitesi olarak öğrencileri desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini belirten Kısa, sporcu öğrencilere burs sağladıklarını kaydetti.
     Abiş ise Türkiyeyi ve Zirve Üniversitesini Avrupada temsil edecek olmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER