Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Gaziantepte ArpAnatolia konseri


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte ArpAnatolia konseri düzenlendi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ferhat Erdem ve Çağatay Akyolun sahne aldığı konser belediyenin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Hitit uygarlığının arp, kaval ve çiftesiyle sipsi, ney ve modern arpın birleştirildiği ArpAnatolia konserine Gaziantepli müzikseverler ilgi gösterdi.
     Aşık Veyselin Çiğdem Türküsü ile başlayan konserde Gesi Bağları, Kalanların Ardından, Beyaz Giyme Toz Olur türküsünün yanı sıra sözleri Yunus Emreye ait Gel Gör Beni Aşk Neyledi isimli ilahi ve Gaziantep yöresine ait türkülere yer verildi.
    
     -GAMEKten eğitmenlere liderlik semineri
    
     Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (GAMEK) eğitim veren öğretmenlere yönelik Liderlik konulu seminer düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, seminere GAMEKte görevli öğretmenlerin yanı sıra Cumhuriyet, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan ile Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezi Gazikent, Perilikaya ve Bekirbey el beceri kurslarında eğitim veren öğretmenler katıldı.
     GAMEK Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Zirve Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Cezmi Savaş katıldı.
     Liderlik özelliğine sahip birisinin yöneticilikten daha farklı olduğunu vurgulayan Savaş, şunları kaydetti:
     Lider, bireyleri ortak hedeflere yönelten, hedefleri benimseten, bireyler arası köprüyü oluşturan, dağınık güç ve bilgiyi bir araya toplayıp sinerji oluşturan kişidir. Liderin tanımına açıklık getirebilmek için lider kimdir sorusu sorulmalıdır. Yönetici, işleri planlayan, organize eden, sorunları çözen, personeli motive eden ve daha birçok yönetsel beceriye sahip kişi olarak adlandırılır. Ancak günümüzde yönetici bu görevlerin çok azını yerine getirebilmektedir. Eğer lider olmak istiyorsanız en iyi fikirleri bulmalı, uygulamalı ve hayatınız boyunca öğrenmeyi sürdürmelisiniz.
     Savaş, seminerin ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
     Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklamada bulunan GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar da, branşında uzman eğitmenlere, öğrencileri daha iyi yönlendirmeleri ve daha kaliteli eğitim vermelerini amaçladıklarını dile getirdi.
     Dündar, bu tür eğitim seminerlerin devam edeceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER