Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GAÜNde Din Görevlisi Profili konferansı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesince Din Görevlisi Profili konulu konferans düzenlendi.
     GAÜNden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Müftüsü Ahmet Bulut, 75. Yıl Merkezinde düzenlenen konferansta, dinin bir realite ve vazgeçilmez ilahi müessese olduğunu belirtti.
     Ferdin, ailenin, toplumun ve bütün insanlık camiasının dine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:
     Gönül dünyalarımızın çoraklığını giderecek manevi bir şifa veya ilahi gıda, çöle inen nurdur. Gönüllerin, insanların dine olan ihtiyacı ekmek, su ve gıdadan daha önce gelir. İnsanın suya ve oksijene ihtiyacı olduğu kadar Allaha inanmaya, dine bağlanmaya ve kutsala değer vermeye ihtiyacı vardır.
     Bugünkü çağdaş toplumumuzun da en önemli sancısı buradan kaynaklanıyor. Din insanlar için nasıl bir realite, vazgeçilmez bir müessese ise fiziğini vitaminlerle doyurduğumuz insanımızın veya neslimizin ruhunu nasıl maneviyata dine ihtiyacı varsa aynı şekilde bu dini, insanımıza sunmakta aynı derecede hayatiyet arz eden önemli bir görevdir.
     Konferansta, GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar da konuşma yaptı.
    
     -En çok sevilen ve en iyi çalışan belediye başkanı-
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, en çok sevilen ve en iyi çalışan ilçe belediye başkanları arasından birinci seçildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Andy-Ar araştırma şirketi tarafından yürütülen ankette vatandaşlara Genel olarak düşündüğünüz mevcut ilçe belediye başkanınızın çalışma performansından memnun musunuz- sorusu yönetildi.
     Ankete katılan vatandaşların yüzde 49,9u evet derken, 36,8i hayır, yüzde 15,3nü ise kısmen hayır cevabını işaretledi.
     Anket sonuçlarına göre, Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu birinci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ikinci, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise üçüncü oldu.
    
     -8 Mart Dünya Kadınlar Günü
    
     Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Melih Meriç, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nü kutladı.
     Meriç, yayımladığı kutlama mesajında, kadınların toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yapılan çalışmalarda önemli noktalara gelindiğini belirtti.
     Her zaman kadınların yanında olduklarını ve yaşamın her alanında onlara destek verdiklerini aktaran Meriç, Bilmemiz gereken, kadının erkekler ile eşit varlıklar olarak toplumuzda yerini alması uygarlık yolunda kaydedeceğimiz bir aşamadır ifadelerini kullandı.
    
     -Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları
    
     Büyükşehir Belediyesi yol, cadde ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarına devam ediyor.
     Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü, yaptığı açıklamada, belediyenin Sokak Sağlıklaştırma Projeleri kapsamında Gaziler Caddesi girişi ile Tuzhanı Sokak arasında kalan bölgede cephe düzenlemesinin yanında yol ve alt yapı çalışmalarına da başlandığını bildirdi.
     Kömürcü, çalışmaların yapıldığı bölgelerde ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınmaya çalışıldığını aktardı.
     Eski Saray Caddesi ile Gaziler Caddesi girişinin, cephe ve yol yenileme çalışmalarından dolayı bir ay kadar kapalı olacağını belirten Kömürcü, Yeni çalışmalarına başlanan eski Saray Caddesinden itibaren Gaziler Caddesi girişi ile Tuzhanı Sokak arasında kalan bölgeyi cephe ve yol yenileme çalışmalarına kapsamında 8 Mart - 8 Nisan 2013 tarihleri arasında trafik akışına kapatıyoruz duyurusunu yaptı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER