Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Kutlu Doğum Haftası kapsamında resim sergisi açıldı


GAZİANTEP (A.A) - Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Ali Çalışır tarafından Güle Sevgili Sevgiliye Gül konulu resim sergisi açıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Onat Kutlar Fuayesindeki serginin açılışına Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanı Sema Marangoz ile çok sayıda davetli katıldı.
     İstanbuldan Gaziantepe gelerek resim sergisi açtığını belirten Ali Çalışır, 60 adet tablodan oluşan sergisindeki resimleri, hat sanatı ile ebru sanatını birleştirdiğini ve gül motiflerini işleyerek oluşturduğunu söyledi.
     Sergiyi çok beğendiğini ifade eden Şahinbey Kaymakamı Turan ise açılışta bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.
     3-9 Nisan arasından açık olacak olan sergi ücretsiz gezebilecek.
    
     -Komedyen Demirkaynaktan gösteri-
    
     Komedyen Recep Demirkaynak stand-up gösterisi düzenledi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) tarafından Onat Kutlar Salonunda gerçekleştirilen gösteriye, Cumhuriyet, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan ile Kurbanbaba gençlik ve kültür merkezlerinin yanı sıra Perilikaya, Gazikent, Kurbanbaba, Hacıbaba, Bekirbey el beceri kursları kursiyerleri ile çok sayıda davetli katıldı.
     Günlük hayatta karşılaşılan toplumsal sorunları mizahi dille eleştiren Demirkaynak, hayatın eğlenceli taraflarını seyirciyle paylaştı.
     Yaşadığı, şahit olduğu olayları ve izlenimleri komik bir dille anlatarak izleyicileri güldüren Demirkaynaka gösteri sonunda GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar tarafından çiçek ve plaket verildi.
    
     -GAÜN ile AFAD arasında protokol-
    
     Gaziantep üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında Gaziantepte yaşayan Suriyelilerin eğitim, sağlık, çevre, doğa ve toplumsal sorunlarına çözüm üretme amacı doğrultusunda protokol imzalandı.
     GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Suriyeli Kadın ve Çocuklarla Hayatı Paylaşıyoruz projesi kapsamında gerçekleştirilen imza törenine, Gaziantep Valisi Erdal Ata, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep AFAD Müdürü Sinan Atakan katıldı.
     Protokolün hayırlı olmasını dileyen Vali Ata, bu tür olayların hem üniversitenin hem de bürokrasinin tecrübe kazanmasını sağladığını belirtti. Ata, Gaziantepteki birçok uygulamanın örnek alındığını ifade etti.
     GAÜN Rektörü Coşkun ise üniversitelerine başlayan her öğrencinin toplumsal duyarlılık projelerine dahil olmak zorunda olduğunu vurgulayarak, Bu projeler gönüllülük esasına dayalı değil. Hafta sonu okulu, kültür karıncaları gibi binlerce proje çıktı. Suriyeliler için özellikle kamplarda sosyal, sportif, kültürel alanlarda öğrencilerimizle projeler yaptık. Suriyeli öğrencilere Türkçe Öğretim Merkezinde (TÖMER) Türkçe öğretiyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER