Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -AYDER, siyer yarışması düzenledi


GAZİANTEP (A.A) - Ayıntap Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER), Hz. Muhammedi tanıtıp, sevdirerek örnek alınmasını sağlamak amacıyla "Onu tanıyan sever, seven onun gibi yaşar" konulu siyer yarışması düzenledi.
     AYDER Basın Sözcüsü Nihat Öner, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde (ŞKM) gerçekleştirilen toplantıda, 5 binden fazla başvurusu bekledikleri yarışma kapsamında 5 kişinin kutsal topraklara gideceğini belirtti.
     İnsanlığın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna en güzel örneğin Hz. Muhammedin hayatının olduğunu ifade eden Öner, "İnsan Peygamber efendimizi tanımadan bilemez, bilmeden sevemez, hakkıyla sevmeden de kendisine örnek alamaz" dedi.
     Toplumda eksikliği hissedilen bu konu hakkında farkındalık oluşturmak ve Hz. Muhammedi tanıtıp sevdirerek örnek alınmasını sağlamak amacıyla, siyer yarışması düzenlediklerini vurgulayan Öner, şunları kaydetti:
     "Amacımız özellikle gelecek nesillere Peygamber efendimizi tanıtmak ve sevdirmek. 5 bin den fazla ücretsiz kitap dağıtarak toplumumuza efendimizin hayatı ile birlikte kitap okuma alışkanlığını kazandırmak. Yarışmayı kazanan 5 yarışmacımızı umreye göndermek. Yine çocuk yarışmacılarımıza verilecek bilgisayar ve tablet gibi ödüller ile eğitimlerine destek sağlamaktır.
     Siyer yarışmasına halkın katılımını sağlamak amacıyla Kuran kursu öğreticileri, imam ve din görevlileri ile ilahiyat fakültesi mezunlarının kapsam dışında tutulduğuna dikkati çeken Öner, şöyle devam etti:
     "Dernek merkezine şahsen yapılacak başvurular 8-30 Nisan arasında, sınav ise 26 Mayısta yapılacak. Yarışma, 15 yaş altı küçükler ve 15 yaş ve üstü büyükler olmak üzere iki kategoride iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Birinci aşama okullarda çoktan seçmeli yazılı sınav, ikinci aşama ise ŞKMde yapılacak ve elektronik olarak puanlama usulüne göre olacaktır.
     Toplantıya, AYDER Başkanı Mehmet Özdemir, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Bulut, Yahya Durak ve Ali Canbayın yanı sıra çok sayıda üye katıldı.
    
     -Oğuzeli Belediye Başkanı Öztekin, hizmetlerini anlattı-
    
     Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, ilçedeki kadınlara hizmetlerini anlattı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Öztekin, hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, göreve geldiği günden itibaren hizmet ürettiklerini belirtti.
     Çalışma kapsamında öncelikle yolları ele aldıklarını ifade eden Öztekin, şunları kaydetti:
     "Daha sonra belediyemizin hizmet binasını yaptık. Sacır Deresinde ıslah çalışmalarını gerçekleştirdik. Sosyal tesisleri hizmete açarak çeşitli alanlarda kurslar düzenledik. İlçenin sembolü nar heykeli yaptık. Kız Kuran kursu, Makine Sanayi Müdürlüğü, kilit taşı çalışması ve birçok hizmeti hayata geçirdik. Kısmet olursa daha güzel işlere imza atmak istiyoruz."
     Toplantıya AK Parti Oğuzeli İlçe Başkanı Mehmet Taşdemir, AK Parti Oğuzeli İlçe Kadın Kolları Başkanı Belkıs Karamanlıoğlu ve ilçede oturan kadınlar katıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER