Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Sigortacılık Eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO), MEKSA Vakfı ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen Sigortacılık Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, meclis salonunda gerçekleştirilen törende, kursiyerler belgelerini GTO Başkanı Mehmet Aslan, Meclis Başkanı Zeki Yağcı, meclis üyeleri Sami Akay ve Mustafa Aydınçelebinin elinden aldı.
     GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen eğitimlere katılan 25 kursiyerden 19unun belge almaya hak kazandığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     "Mülakatla belirlenen 25 kursiyerimiz, 60 gün boyunca toplam 480 saat eğitim gördü. Kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 20 TL ödeme yapıldı. Eğitimler sonunda Milli Eğitim Müdürlüğünün denetiminde yapılan sınavlarda başarılı olan 19 kursiyer belge almaya hak kazandı. Ayrıca, belge alan kursiyerlerin yüzde 80inin GTO Sigortacılık Meslek Komitesinin desteği ile çeşitli sigorta acentelerinde istihdamı sağlandı."
     GTOnun istihdama katkı sağlamak ve işsizleri meslek sahibi yapmaya yönelik projeler uygulamaya büyük önem verdiği ifade edilen açıklamada, bu konuda yürütülen projelere destek olunmaya devam edileceği de vurgulandı.
    
     -Güzelbey, Oyuncak Müzesini anlattı-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, özel bir televizyonda Oyuncak Müzesini anlattı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey ve müzenin kente kazandırılmasında emek veren şair ve yazar Sunay Akın, programda, Avrupanın en seçkin oyuncak müzesi olarak adlandırdıkları Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesinin 500 müzenin arasında 15inci sırada yer alacağını ifade ettiler.
     Güzelbey, çocukların teknoloji döneminde bilgisayara esir düştüğünü, bu açıdan eskiden çocukların neler ile oynamalarını bilmeleri açısından oyuncak müzesinin önemli olduğunu kaydetti.
     Gaziantepin kültür ve sanat boyutuna yeni bir halka kazandırdıklarına dikkati çeken Güzelbey, "Oyuncak Müzesi sadece Gaziantepe değil tüm dünyaya hizmet edecek. Bugün çocuklarımızın çoğu bilgisayara esir düşmüş vaziyette. Ama bu müzeyi gezdikleri zaman eskiden çocukların nelerle mutlu olduğunu ve nelerle eğlendiklerini net bir şekilde öğrenecekler" ifadesinde bulundu.
     Gaziantepin, Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliğinin Türkiyeden üyesi olan tek şehir olduğunu anımsatan Güzelbey, müzenin tarihi bir mekanda açılmasının ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydetti.
     Şair ve Yazar Sunay Akın da müzenin özellikle tarihi bir mekanda açılmasının ziyaretçileri daha çok sevindirdiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER