Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şahinbey Belediyesi kamulaştırma ve yıkım çalışmaları


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kepenek Mahallesinde Şıh Camisi ve hamamı etrafında yapılan bina yıkım çalışmalarını inceledi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Tahmazoğlu, tarihi dokuyu canlandırmak adına Şıh Camisi çevresindeki binaların kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Bugüne kadar 22 binanın yıkımını yaptıklarını aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     "Tarihi Şıh Camimiz Türkiyede örneği olmayan bir camimiz. Fakat burada araçların gelip park edebileceği, bir cenaze anında araçların durabileceği bir yer yok ve etrafı yıllardan beri binalarla kapalıydı. Daha önce Şıh Camimizin güney kesiminde 22 tane binanın yıkımını gerçekleştirerek camimizi meydana çıkardık. Şimdi ise doğu tarafında kamulaştırmalar yaptık ve yıkımlar yapıyoruz. Birkaç ay içerisinde camimizin üç tarafını da açmış olacağız.
     Tahmazoğlu, ayrıca caminin güneyinde sokak sağlıklaştırma çalışması yaptıklarını, tarihi binaları restore ettiklerini belirtti.
    
     -Şahinbeyde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri
    
     Şehitkamil Belediye Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize edilen "Basketbol kupası ve minikler şenliği" final müsabakaları gerçekleştirildi.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde gerçekleşen şenliklerinin basketbol ayağında erkekler kategorisinde Özel Emine Nakıpoğlu Koleji Orta Okulu şampiyon olurken, Ünler Orta Okulu ikinci, Tuncay Aykaç Orta Okulu üçüncü oldu. Bayanlar kategorisinde Şahin Batmazoğlu İmam Hatip Orta Okulu, Tuncay Aykaç Orta Okulu ve Turgut Özal Orta Okulu ilk üç sırayı paylaştı.
     Dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun elinden aldı. Okullara belediye tarafından projeksiyon cihazı, akıllı tahta, laptop ve lazer yazıcı hediye edildi.
     Fadıloğlu, şenliklere katılan ve emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER