Gaziantep Şehir Tiyatrosu, perdelerini açtı

Gaziantep Şehir Tiyatrosu, perdelerini açtı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Şehir Tiyatrosu perdelerini Meraki adlı oyunla açtı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezonu Ahmet Vefik Paşanın Meraki adlı oyunu ile açtı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, oyunun her pazartesi ve salı günü Onat Kutlar sahnesinde 20.00de sergileneceğini, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun bütün oyunları gibi Meraki oyununu da ücretsiz olarak seyircisiyle buluşacağını belirtti.
     Gaziantepin kabuk değiştirdiğini, 8 yıldan bu yana kentte kültür ve sanat yaşamının canlanması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Marangoz, kentte yaşanan değişimin her alanda gözlemlenebildiğini kaydetti.
     Kentin sanayisi ile elde ettiği ünü, bugün tarihi, kültürel değerleri ile taçlanmış durumda diyen Marangoz, Bu kadar aktif bir kentte yaşanan canlılığın olmazsa olmazlarının başında kültürel ve sanatsal etkinliklerin olduğunu hep ifade ettik. Gaziantepe kazandırdığımız kültür merkezleri, şehir tiyatrosu ve diğer sosyal mekanların yanında düzenlediğimiz festivaller, sanatsal etkinlikler kent yaşamına kalite ve canlılık getirdi değerlendirmesinde bulundu.
     Marangoz, 2006 yılında kurulan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun, merkezde ve ilçelerde sergilediği oyunlarıyla on binlerce izleyiciye ulaştığını hatırlattı.
     Merakinin ilk sahnesini Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile çok sayıda sanatsever izledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantep Şehir Tiyatrosu, perdelerini açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER