Gaziantep

Gaziantep-Kilis ortak OSB projesi -Başvurunun onaylanması halinde 35 milyon metrekare alana sanayi tesisleri kurulacak -GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -"Yine model ve örnek olacağız"


GAZİANTEP (A.A) - Kilisin Polateli ve Gaziantepin Şahinbey ilçeleri arasında yapılması planlanan Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) başvuru dosyası Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunuldu.
     Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, 35 milyon metrekarelik alana kurulacak OSBnin başvuru dosyası, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti Kilis Milletvekili Salih Dal, GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Özçiloğlu ile işadamı Mustafa Topçuoğlunun Ankarada katıldıkları toplantının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunuldu.
     Resmi işlemlerin ardından OSBnin kısa süre içerisinde kuruluş sürecinin tamamlanacağını belirtildi. Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca Polateli-Şahinbey OSBye ulaşım yollarının en kısa zamanda tamamlanması gündeme alındı.
     GSO Başkanı Adil Konukoğlu, OSBnin kurulmasına desteklerinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlara teşekkür etti.
     Ortak OSBnin kurulması için bir süreden beri yürütülen çalışmaların sonuna geldiklerini, konuyu sonuca bağlamak amacıyla bundan böyle çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade eden Konukoğlu, bu çalışmanın bölgenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına dikkati çekti.
     Gaziantep ve Kilis olarak Türkiyede bir ilki gerçekleştireceklerini aktaran Konukoğlu, "Yine model ve örnek olacağız. Bu projeyle kazanan bölgemiz ve ülkemiz olacak. İnşallah en kısa sürede tüm gerekenleri yerine getirip projemizi bir an önce faaliyete geçirmek istiyoruz. Burası gelecekte önemli bir üretim üssü olacak" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER