Gaziler Günü

Gaziler Günü -Kazan, Çubuk, Elmadağ ve Beypazarında Gaziler Günü kutlandı


ANKARA (A.A) - Gaziler Günü ve Atatürke Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 91. yıldönümü dolayısıyla Kazan, Çubuk, Elmadağ ve Beypazarında tören düzenlendi.
     Kazan Milli Egemenlik Parkında düzenlenen törene, Kaymakam Veysel Beyru, Garnizon Komutanlığı adına Hava Muhabere Yarbay Osman Kartal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabidek, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.
     Çelenk sunma töreninin ardından gaziler adına Kıbrıs Gazisi Özcan Altunel, yaptığı konuşmada hemen her gün gelen şehit ve gazi haberlerinin yüreklerini yaktığını ifade ederek, Keşke biz gaziler de şehit olsaydık da bu acılı ve üzüntülü günleri görmeseydik. Vatan ve bayrak şehitlerimizin ruhu şad olsun. Yüce Allah ailelerine dayanma gücü versin dedi.
     Törenin ardın Belediye Başkanı Lokman Ertürk gazi ve şehit yakınlarına Belediye Köprübaşı Sosyal Tesislerinde ikramda bulundu.
    
     -Çubuk-
    
     Çubuk Atatürk Parkında düzenlenen törene Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sıtkı Akgöz, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan konuşmalar sonrası protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları ile birlikte askerlik şubesini ziyaret etti.
    
     -Elmadağ-
    
     19 Eylül Gaziler Günü, Elmadağ Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.
     Törene Elmadağ Kaymakamı Resul Kır, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Keleşoğlu, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, daire amirleri, kamu kurum ve kuruş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Kıbrıs, Kore ve Güneydoğu gazileri katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan törende konuşan Güneydoğu Gazisi Volkan Sarıbıyık, Türk tarihinde, İslam öncesi ve sonrasında şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türkte bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır dedi.
    
     -Beypazarı-
    
     19 Eylül Gaziler Günü, Atatürk Parkında bulunan Atatürk Anıtında düzenlenen törenle kutlandı.
     Törene, Kaymakam Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Cengiz Özalp, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ramazan Çalım, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Karabacak, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Sezen, Şehit ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Yalçınkaya, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Törenin ardından, Şehit, Dul ve Muharip Gaziler Derneğini ziyaret eden Kaymakam Mustafa Kaya, burada yaptığı konuşmada, Atalarımız ülke savunmasında Sakaryada, Dumlupınarda, Korede, Kıbrısta omuz omuza çarpışırken, şehit ve gaziler verirken, Güneydoğuda meydana gelen vahim olaylar insanın içini burkuyor dedi.
     Belediye başkanı Cengiz Özalpte şehitlere, gazilere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, gazilere Dr. İsmet Bilgiç İş Hanında bir ofis vereceğini ifade etti.
     Kaymakamlık ve Belediye başkanlığı Şehit yakınlarıyla, gezilere taş mektepte öğle yemeği verdi. Kaymakam ve Belediye başkanı şehit ailelerinin masalarını teker teker gezerek, sohbet etti.
     Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Necdet Çalışkan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları belirtti:
     Tarih boyunca hür yaşamak uğruna canlarını feda eden Türk milleti esarete alışık olmayan aziz bir millettir. Bu sebeple Türk milleti vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve mukaddes saydığı değerler uğruna şanlı mücadeleler vermiş ve büyük zaferler kazanmıştır. Bu uğurda askerlerimiz canlarını ortaya koyarak şehit ve gazi makamına yükselmiştir. Bugün vatan topraklarında dalgalanan şanlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimiz ve gazilerimizi de rahmet ve şükranla anıyoruz.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER