Gaziler Günü

Gaziler Günü -Iğdır Vali Ahmet Pek: Vatanımızın ve milletimizin bu zamana kadar gelmesi ve ayakta kalması şehitlerimiz ile gazilerimiz sayesinde olmuştur


IĞDIR (A.A) - Iğdır Vali Ahmet Pek, Vatanımızın ve Milletimizin bu zamana kadar gelmesi, ayakta kalması Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sayesinde olduğunu bildirdi.
     Vali Pek, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, aziz milleti ve bu eşsiz vatanı korumanın asli görevleri olduğunu, bu uğurda can vermenin kendileri için büyük onur kaynağı olacağını belirtti.
     Açıklamada, Gazilerin vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını dile getirerek, Mustafa Kemal Atatürke Gazi unvanının verilmesinin yıl dönümü olan bu günü saygı ile dile getirmek ve şerefli Gazilerimizin gününü kutlamak şerefimizdir ifadelerine yer verildi.
     Iğdır Valisi Pek, aziz şehitleri ve kahraman gazileri Türk Milleti olarak her zaman sevgi ve saygıyla andıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürke Gazilik unvanı ile Mareşal Rütbesinin verilişinin 90. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Gününü kutlamanın kıvancı içindeyiz. Gazi ve şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve onlara yardımcı olmak, onlara şükran borcumuzun ifadesidir. bu vesile ile Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, kutsal görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan ve hayatta olan gazilerimizin de Gaziler Günü-nü kutlayarak, gazilerimize azami ihtimamı ve saygıyı her zaman gösterme sorumluluğunun bilincinde olan tüm Iğdır halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Iğdır
     Yayıncı: Hasan Özkal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER