Gedizde Safahatı Okuma ve Anlama Yarışması

Gedizde Safahatı Okuma ve Anlama Yarışması -Yarışmada dereceye giren kişiler ödüllendirildi


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesinde, belediye tarafından bu yıl 4üncüsü düzenlenen Safahatı Okuma ve Anlama Yarışmasında dereceye giren kişiler ödüllendirildi.
     Bazı firmaların sponsor olduğu ve 4 ayrı yaş kategorisinde organize edilen yarışmaya 200 kişi katıldı. Jüri tarafından gerçekleştirilen ön elemenin ardından her kategoriden 3er kişi finale kalarak yeniden yarıştı.
     Kentte bir otelde yapılan finalde, 5-10 yaş kategorisinde Zeynep Çakır birinci, Pelin Bardakçı ikinci, Çağla Gül Arısoy üçüncü, 11-15 yaşta Sara Karaoğlan birinci, Fadime Nur Yavuz ikinci, Aleyna Mehder üçüncü, 15-20 yaşta Süheyla Bozkurt birinci, Kübra Güngör ikinci, Nalan Çal üçüncü oldu. Yarışmanın 21 ve üzeri yaş kategorisinde de birinciliği Serdar Karaca, ikinciliği Gamze Erbil, üçüncülüğü Ercan Demirel elde etti.
     Kategorilerinde birinci olanlara birer masaüstü bilgisayar, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncülere cep telefonu, tüm katılımcılara ise Safahat kitabı hediye edildi.
     Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu yarışmayla Safahat kitabının yazarı ve İstiklal Marşının şairi Mehmet Akif Ersoyu gelecek nesillere sevdirmeyi ve tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.
     Ersoyun sadece İstiklal Marşının yazarı olmadığını dile getiren Saraoğlu, şöyle konuştu:
     Mehmet Akif, sadece bir şair değildir. Vatan sevgisini yüreğinde hisseden herkesin dili olan şiirleriyle günümüze bile ışık tutan bir anlayışa ve bilgiye sahip kişiliği, ileri görüşlülüğüyle her Türk vatandaşının bilmesi gereken önemli bir kişidir. Uzun yıllardır Safahat kitabını okuyorum. Bugün bile halen bazı şiirlerde günümüzü görebiliyorum. Yarınları görebilen ve şiirlerinde bize bunu anlatan bu bilge kişiliğin şiirlerini herkesin okumasını tavsiye ediyorum.
     Saraoğlu, yarışmaya katılanlar ile sponsor firmaların temsilcilerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizde Safahatı Okuma ve Anlama Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER