Gedizde MOBESE kullanımı

Gedizde MOBESE kullanımı -Gediz Emniyet Müdürü Çağlar: MOBESE sayesinde faili meçhul olaylar tek tek çözülüyor


KÜTAHYA (A.A) - Gediz Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sayesinde faili meçhul olayların tek tek çözüldüğünü bildirdi.
     Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 4 yıl önce 6 adet siyah beyaz kamerayla faaliyete geçirilen MOBESEyi, 10 renkli kameraya çıkararak geliştirdiklerini ve bu sayede Kent Güvenlik Sistemini güçlendirdiklerini belirtti.
     En iyi şekilde Plaka Tanıma Sistemi (PTS) işlevi gören 8 kameranın, net olarak araç plakalarını okuduğunu ve araçların içindeki kişileri görüntülediğini ifade eden Çağlar, şunları kaydetti:
     Gelişmiş kamera ve yazılımlarla donatılan görüntüleme sistemi sayesinde dolandırıcılık ve faili meçhul olayların aydınlatılmasında çok mesafe kat ettik. Gelişmiş MOBESE ile günün 24 saatinde detaylı izleme yapabilen polisimizin birçok olayın aydınlatılmasında ne kadar mesafe aldığı, 6 ay önce gerçekleşen faili meçhul bir olayın aydınlatılmasıyla bir kez daha kanıtlanmış oldu. MOBESE sayesinde faili meçhul olaylar tek tek çözülüyor. Artık ilçemizde hiçbir suçun karşılıksız bırakılmayacağı iyice anlaşıldı. Bu süreçte gayretli çalışmalarıyla olayların aydınlatılmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
     Çağlar, birçok ilçede bulunmayan MOBESEnin, Gedizde kurulmasına öncülük eden ve katkı sağlayan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve hayırsever ilçe halkına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizde MOBESE kullanımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER