Gedizdeki traktör hırsızlığı

Gedizdeki traktör hırsızlığı -Kaymakam Çorumluoğlu, failleri kısa sürede yakalayan 11 polis görevlisine birer altın hediye etti


KÜTAHYA (A.A) - Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, traktör hırsızlığı şüphelilerini kısa sürede yakalayarak traktörü bulup sahibine teslim eden 11 polis görevlisini, birer altınla ödüllendirdi.
     Çorumluoğlu, makamında düzenlenen törende, faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılmasında gecesini gündüzüne katan başarılı polis görevlilerini yürekten kutladığını söyledi.
     Faili meçhul olayların aydınlatılmasında, 2009 yılında hayırseverlerin 200 bin liralık katkısıyla kurulan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonunun (MOBESE) büyük öneme sahip olduğunu belirten Çorumluoğlu, şöyle konuştu:
     Traktörü, Plaka Tanıma Sistemi kameralarının olmadığı bir bölgeden geçirip götürmüşler ama polisimizden kurtulamadılar. MOBESEnin yanında özel kuruluşlar ve iş yerlerindeki güvenlik kameralarının da çok büyük önemi var. Vatandaşlarımızın bunu bilmesinde büyük yarar görüyorum. Sistemin günün teknolojisine uygun bir şekilde geliştirilmesi ve iş yerlerindeki güvenlik kameralarının artırılması gerekiyor. İlçemizde huzur ve güvenin artırılması için vatandaşlarımızdan katkı bekliyoruz. Mevcut sistemi amacı doğrultusunda üst düzeyde profesyonelce kullanan, birçok olayın meydana gelmesini önleyen ve işlenen suçların aydınlatılmasında vazgeçilmez değere sahip görüntü kaydedici bu sistemlerin önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Mesai mefhumu gözetmeksizin tüm enerjisini bu yönde kullanan, gece gündüz, yağmur çamur demeden cansiparane gayretleriyle en ufak bir ayrıntıyı bile derinlemesine inceleyerek sonuca giden, bilgi ve becerisini birleştirerek olayların aydınlatılmasında örnek davranışlar sergileyen Gediz Emniyet Müdürlüğü personelini, takdire şayan çalışmalarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
     Çorumluoğlu, daha sonra, traktör hırsızlığı olayının kısa sürede aydınlatılmasını sağlayan Gediz Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Şehit Cavit Kaçmaz Polis Merkezi Amir Vekili Komiser Yardımcısı Hasan Hüseyin Kaya, polis memurları Mehmet Er, Beytullah Uslu, Ahmet Kuyucu, Murat Çetin, İbrahim Akçakır, Salih Yurdakul, Haydar Baydemir, Veysel Urak ve Arif Sarıkayaya birer altın ve başarı belgesi verdi.
     Çiftçi N.A, balya makinesi bağlı olan 43 LP 639 plakalı traktörünü, gece evinin önüne park ederek ayrılmış, sabah iş yerine gitmek üzere evinden çıkınca toplam değeri 100 bin lira olan traktörle balya makinesinin yerinde bulunmadığını fark ederek polise başvurmuştu. Olay yeri çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, 3 şüpheliden Ö.E. ve K.Gyi Uşak ile Manisanın Selendi ilçesinde gözaltına almış, diğer şüphelinin yakalanması için çalışma başlatmıştı. Selendiye bağlı Çotak köyü yakınında terk edilmiş bulunan traktörle balya makinesi, N.Aya teslim edilmişti. Gedize getirilen Ö.E. ve K.G, sevk edildiği adliyede, mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gedizdeki traktör hırsızlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER