Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -İlçede 160 bin çilek fidesi dağıtıldı


KÜTAHYA (A.A) - Gediz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçilere sweet ann cinsi 160 bin çilek fidesi dağıttı.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, ilçede yeni çilek çeşitlerinin tanıtılması ve birim alandan daha fazla gelir elde etmek amacıyla fidelerin dağıtımının gerçekleştirildiğini söyledi.
     Çilek fidelerinin damla sulama sistemiyle 30 dekar alanda yetiştirileceğini belirten, Ulusoy, "Bu çiftçilerimiz için Özel İdare Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) 25 bin lira tutarında proje hazırlandı. 12 çiftçimiz malç naylonu temin ederek, üretimi yapacak. Birim alandan daha fazla gelir elde edeceğimiz sweet ann türü 160 bin çilek fidesini dağıttık. Bölgede yeni çilek türlerini yaygınlaştırıp, üretimi artıracağız" dedi.
    
     -Gediz Göletinin inşası
    
     (Fotoğraflı)
    
     Geçen yıl inşasına başlanılan Gediz Göletinin, bu yıl içerisinde tamamlanacağı bildirildi.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçenin en büyük sulama göleti olacak olan bu projenin yüzde 60nın tamamlandığını, kalan kısmının da bu yıl sonuna doğru bitirileceğini söyledi.
     Gölette, yıl sonuna doğru su tutulmaya başlanacağını belirten Saraoğlu, şunları kaydetti:
     "Bir ay içinde sulama kanallarının yapımı başlayacak. Ekim ayı sonuna doğru da tamamen bitirilmiş olacak. Bu gölet sayesinde bölgede sulu tarıma geçeceğiz. Gölet, bölgenin havasını, bitki florasını ve ekonomisini değiştirecek. Göleti, tarım ve sulamanın yanında su sporları merkezi yapma hedefimiz de var. Burası, hem tarıma fayadası olacak hem de çeşitli su sporlarının yapılabileceği muhteşem bir eğlence merkezi haline gelecek."
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER