Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -Devlet Hastanesi inşaatına belediyeden destek


KÜTAHYA (A.A) - Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 100 yataklı Gediz Devlet Hastanesi inşaatına destek verdiklerini bildirdi.
     Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 20 Ekim 2011de ihale düzenlenerek mevcut Devlet Hastanesi yanında inşaatına başlanan 100 yataklı Gediz Devlet Hastanesinin bölüm binalarının hızla yükselmeye başladığını belirtti.
     Hastanenin 4 blokta 15 bin 500 metrekare kapalı alanda üç ameliyathane, yoğun bakım, acil servis, diyaliz üniteleri, poliklinikler, banyo ve tuvaletli bir ve ikişer kişilik hasta odalarına sahip olacak hastanenin, bölge en modern sağlık binalarından biri olacağını ifade eden Saraoğlu, şunları kaydetti:
     Hastaneye daha kolay ulaşım sağlanabilmesi amacıyla Jandarma Kavşağı ile Gediz Devlet Hastanesi arasında direkt ulaşım sağlayacak yolun yapımı için kamulaştırma çalışması başlattık. Bu yolla gerek ambulanslar gerekse hasta ve hasta yakınları kent içindeki trafikle boğuşmadan rahatlıkla hastaneye ulaşabilecek. Bunun yanında ilaç gereksinimlerinin kısa sürede giderilmesi amacıyla Belediye Meclisi olarak hastane yakınında eczane yeri belirledik. Bu alanda yapılacak eczanelerle hastalarımız daha hızlı ilaç alabilme imkanına sahip olacak.
    
     -500 kişi kapasiteli öğrenci yurdu inşa ediliyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin yurt sorununun giderilmesi amacıyla başlatılan 500 kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) öğrenci yurdunun yapımı devam ediyor.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerleşkede yapımına başlanan 250 kız, 250 erkek olmak üzere toplam 500 öğrenci kapasiteli yurdun ileriye dönük öğrenci yoğunluğuna göre planlandığını bildirdi.
     Gelecekteki hedefi 5 bin öğrenci olan Gediz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma sorunlarına şimdiden çözüm üretmek amacıyla yurt yapılmasına karar verildiğini ifade eden Saraoğlu, şunları kaydetti:
     250 kız ve 250 erkek öğrenci kapasitesine sahip sosyal donatıları olan yurt yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen ihale sonrası yüklenici firma inşaat çalışmalarına başladı. İnşası devam eden yurt yapımı tamamlandığında 500 öğrenci kapasiteli, içinde öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği sosyal donatılara sahip kompleks bir yurt okulumuza kazandırılacaktır.
    
     -Gölet için hafriyat çalışması tamamlandı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz ilçesinde, hafriyat çalışmaları tamamlanan Gediz Göletinin bent yapımına hazırlık için enjeksiyon aşamasına geçildi.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 yıldır ilçe halkının hayalini kurduğu ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak göletin hafriyat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
     Bent yapımına hazırlık için enjeksiyon aşamasına geçildiğini belirten Saraoğlu, şunları kaydetti:
     Erdoğmuş ve Gümele göletlerinin tamamından daha fazla su tutma kapasitesine sahip olacak Gediz Göleti yapım çalışmalarında bent inşası öncesindeki aşamaya geçildi. Bent yapılacak alanda yer altına beton uygulanarak bendin su geçirgenliğinin azaltılması işlemi yapılıyor. Tarımla uğraşan halkımızın sulu tarıma geçmesini ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak Gediz Göleti, sulu tarımla bölgemizin coğrafyasında değişiklik yaşatacak bir projedir. Bu güne kadar üretilen ürünlerin çeşitliliğini artıracak, büyük bir değişim ve gelişime öncülük edecek Gediz Göleti, bölge çiftçisi ve bölge halkına geçim ve gelir kaynağı olacak.
    
     -Adnan Menderes Yaşam Parkında peyzaj çalışması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz ilçesinde, en büyük alan peyzaj çalışması olarak yapımı devam eden Adnan Menderes Yaşam Parkının, vatandaşların sosyal hayatına zenginlik katacağı bildirildi.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adnan Menderes Yaşam Parkında yürüttükleri peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçenin yeni cazibe merkezi ortaya çıkacağını belirtti.
     Projede giriş takları, kameriyeler, otopark, mescit, şadırvan ve kafeteryalar bulunduğunu, hızla şekillenen Adnan Menderes Yaşam Parkının şimdiden ilçe halkının beğenisini kazandığını ifade eden Saraoğlu, şunları kaydetti:
     İlçe merkezinde düzenlenecek tüm etkinlikleri bünyesinde gerçekleştirebilecek kapasiteye sahip olacak Adnan Menderes Yaşam Parkı, aynı zamanda günlük hayatta aktif olarak yer alacaktır. Vatandaşlarımız çalışmalarımızı izlerken, parkın alacağı son şekli görmeye başladı. Daha şimdiden her akşam ve hafta sonları buraya gelerek dinlenmenin tadını çıkarmaya başladılar. Doğal çam ormanı içinde yer alan park birçok kentin bünyesinde olmasını istediği bir cazibe merkezi olarak Gediz halkını kendisine çekmektedir. Şimdiye kadar yapılan en büyük rekreasyon çalışması olan Adnan Menderes Yaşam Parkı, ilçe halkı yanında diğer belde ve köylerden gelen misafirlerin ağırlanabileceği bir cazibe merkezi olacak ve Gedizin sosyal hayatına zenginlik katacaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER