Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -89,5 milyon liralık yatırım yapılıyor


KÜTAHYA (A.A) - Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, toplam 89,5 milyon lira değerinde yatırımı sürdürdüklerini bildirdi.
     Saraoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, Gedizde projelendirilerek hayat geçirilmeye çalışılan 89,5 milyon liralık yatırımların kesintisiz devam edeceğini söyledi.
     Yıllar önce planladıkları gibi Gedizde her şeyin yolunda gittiğini ifade eden Saraoğlu, şöyle konuştu:
     Gediz, belediye, kamu, özel sektör ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından devam etmekte ve ihale aşamasındaki 89,5 milyon liralık yatırımla gelişimini ve büyümesini sürdürmektedir. Belediyemiz tarafından şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük yatırım olan 3,8 milyon liralık AK Çarşının yapımı devam etmektedir. En büyük yeşil alan düzenlemesi olan Adnan Menderes Yaşam Parkı rekreasyon çalışmaları kapsamında 11inci ihale gerçekleştirilmiş olup, 7nci aşama olan gölet yapımı başlamıştır. Burada toplam 4,5 milyon liralık yatırım yapılacaktır. Gediz ve Ilıca Kaplıcası Atık Su Arıtma Tesisleri için 2 milyon lirası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi olmak üzere 7 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecektir. TOKİ tarafından 17,9 milyon liralık 3üncü etap toplu konut ve ticaret merkezi yapımı ihale aşamasındadır. Ayrıca 3üncü etap kapsamında 2,8 milyon lira yatırımla 16 derslikli okul yapılacaktır. Kamu yatırımları kapsamında 250 kız ve 250 erkek olmak üzere toplam 500 kişilik yükseköğrenim yurdu yapımı devam etmektedir.
     Saraoğlu, eğitim, gölet, öğrenci yurdu, iplik fabrikası gibi yatırımları da sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
    
     -Belediyeden vatandaşlara aşure ikramı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz Belediyesi tarafından bin 500 kişilik hazırlatılan aşure, vatandaşlara ikram edildi.
     Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Ulu Cami önünde düzenlenen aşure dağıtımıyla ilgili yaptığı açıklamada, her yıl Muharrem ayında aşure dağıtmayı geleneksel hale getirmekten mutluluk duyduklarını bildirdi.
     Aşure ayı olarak da bilinen Muharrem ayının tüm Müslümanlar için büyük öneme sahip olduğunu belirten Saraoğlu, Evlerimizde olduğu gibi biz de her yıl Ulu Cami önünde aşure yaptırarak halkımıza dağıtıyoruz. Namazdan çıkan vatandaşlarımızın yanında öğrencilerimize, yoldan geçen herkese dağıtılan aşureye halkımızın ilgisi yine büyük oldu. Belediyemiz tarafından hazırlanarak dağıtılan aşurenin hayırlara vesile olmasını dilerim dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER