Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -TOKİnin 3üncü etap uygulamasında arsa tapu devri


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesinde, Belediye ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğiyle yapılması planlanan 3üncü etap konutlar ve ticaret alanı için tapu teslimi yapıldı.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Umurbey Mahallesinde inşa edilecek konutlar ve ticaret alanının yer alacağı 16 bin 600 metrekare arsanın tapu devrinin tamamlandığını bildirdi.
     Proje çerçevesinde 196 konut ve ticaret alanı inşa edileceğin belirten Saraoğlu, önceden talep toplama yöntemiyle belirlenen konut sahiplerinin anlaşma gereği evleri teslim edildikten sonra taksitler halinde ödeme yaparak konut sahibi olabileceğini anlattı.
     Saraoğlu, Gedizde daha önce TOKİ tarafından birinci ve ikinci etap uygulamalar kapsamında toplam 488 konut, ticaret alanı, sağlık ocağı ve 32 derslikli okul yaptırıldığını hatırlatarak, 3üncü etap konutların ihale aşaması hızla devam etmektedir. TOKİ Emlak Dairesi Arsa Üretim Şube Müdürü Mehmet Akif Yakar ile imza altına aldığımız protokolle konutların arsa tapu devir işlemlerini tamamladık. İlçemiz ve konut sahibi olacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim ifadelerini kullandı.
    
     -Hayırsever iş adamlarından okula ek bina
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz ilçesine bağlı Sazköy İlkokuluna hayırsever iş adamları tarafından yaptırılan ek bina törenle hizmete girdi.
     Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, törende, 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının artmasından dolayı ana sınıfları için yeni dersliklere ihtiyaç duyulan Sazköy İlkokuluna, hayırsever iş adamları tarafından ek bina yaptırıldığını söyledi.
     Prefabrike ek binanın kısa sürede tamamlanarak hizmete girdiğini belirten Çorumluoğlu, tüm eğitim kurumlarının fiziki ortamlarının imkanlar ölçüsünde yeterliliklerinin artırılması için el birliğiyle gayret göstereceklerini ifade etti.
     Daha sonra, ek bina yapımına katkı sağlayan hayırsever iş adamları Ali Rıza Güneş, Esen Dinç ve Cavit Dinç ile Sazköy Muhtarı Uğur Şahine, Çorumluoğlu tarafından birer plaket verildi. Şahin de Çorumluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ve Sazköy İlkokulu Müdürü Abdullah Tekini birer plaketle ödüllendirdi.
     Tören, kurdele kesilerek okulun açılması ve katılımcılar tarafından bölümlerinin gezilmesiyle sona erdi.
    
     -Gönüllülere arama kurtarma eğitimi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz ilçesinde, bir süre önce Kaymakamlık tarafından oluşturulan afet gönüllülerine, arama ve kurtarma eğitimi verilerek tatbikat yaptırıldı.
     Kaymakamlıkta, Kaymakamlık, Orman İşletme Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü ve Müftülükten gönüllü çalışanlara yönelik düzenlenen ve iki gün süren eğitimde, doğal afetler ve hafif arama kurtarma konularında bilgi verildi.
     Eğitimlerde, olası doğal afetlerde öncü ve yardımcı olarak arama ve kurtarma çalışması yapmak üzere 10ar kişilik 3 tim oluşturuldu.
     Timler, arama kurtarma tatbikatı yaparak, öğrendiklerini uygulama imkanı buldu.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER