Gemlikten kısa kısa

Gemlikten kısa kısa -Akıt, nakliyecilerin sorunlarını dinledi


BURSA (A.A) - Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, Gemlik Nakliyeciler Derneğini ziyaret ederek, nakliyecilerin sorunlarını dinledi.
     Gemlik Nakliyeciler Derneği Başkanı Osman Sertaslan, ziyarette, nakliyecilerin bir çatı altında toplanarak sorunlarına çözüm aradığını belirterek, odanın da kendilerine yardımcı olmalarını istedi.
     Artan maliyetler karşısında taşıma ücretlerinin çok düşük kaldığını dile getiren Sertaslan, "Dışarıdan gelen nakliyeciler, Gemlikli nakliyecilerin rakibi olmaya başladılar. Biz, 5 bin kişiye bakan bir sektörüz. Gemlikli yöneticilere sorunlarımızı iletmede bize destek verin" dedi.
     Akıt ise "Ben de sizlerden biriyim. Sizlerin sorunları bizim de sorunumuz. Bu sorunu birlikte çözmeliyiz. Bu konuda kamu kurumlarının yetkililerine birlikte gidip sorunlarımızı iletelim. Çözüm için destek isteyelim. Bu sektörü burada yaşatmak zorundayız. Sizlerle birlikte binlerce kişi bu sektörden ekmek yemektedir" diye konuştu.
    
     -Şehit aileleri Çanakkaleyi gezdi-
    
     Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gemlik Temsilciliği, Çanakkaleye gezi düzenledi.
     Gemlikli şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikin de katıldığı programda Şehitlik Anıtı ve Çanakkale Savaşının yaşandığı Gelibolu gezildi.
     Dernek Başkanı Hüseyin Bıçakçı, Çanakkale gezilerini periyodik hale getireceklerini belirterek, "Günümüzde yaşananları ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunları anlamak için oraları mutlaka gezmek, anlamak, görmek gerekiyor. Birçok şehit ailesi Çanakkaleye ilk kez gitmiş oldu" dedi.
    
     -Tiyatro Birikim 16 Nisanda sahne alacak-
    
     Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Tamer Sivri, 16 Nisanda, Gemlik Belediyesi Manastır Kültür Merkezinde saat 20.00de Tiyatro Birikimin sahne alacağını söyledi.
     "Kimseler Duymasın" isimli iki perdelik komedi oyununa ilçe halkının ilgi göstermesini beklediklerini belirten Sivri, ünlü mizah yazarı Şakir Balkının öykülerinden uyarlanan tiyatro oyununun beğeni toplayacağına inandığını bildirdi.
     Kadir Yükselin yazıp yönettiği oyunla ilgili biletlerin gezici ekiplerden de alınabilecek.
    
     Muhabir: Hurşit Topal
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Gemlikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER