Genç kemancı başarıdan başarıya koşuyor

Genç kemancı başarıdan başarıya koşuyor -Alman Senfoni Orkestra sanatçısı olmaya hak kazanan Hande Küden, İKSVnin geleceğin sanatçılarına verdiği Aydın Gün Teşvik Ödülüne değer bulundu -Küden: Bu ödülü almak benim için ayrı bi


ADANA (A.A) - Konserde dinlediği keman sanatçısından etkilenerek müziğe başlayan ve klasik müzik alanında çok sayıda başarıya imza atarak Alman Senfoni Orkestra sanatçısı olmaya hak kazanan Hande Küden, son olarak İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Aydın Gün Teşvik Ödülüne layık görüldü.
     Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarından mezun olduktan sonra eğitimini Almanyada sürdüren ve Alman Senfoni Orkestrasına seçilen 21 yaşındaki Küden, yakaladığı başarılarıyla geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor.
     Küden, 7 yaşında bir konserde dinlediği keman sanatçısından etkilenerek ailesinin de desteğiyle başladığı müzik hayatını başarıyla sürdürdüğünü söylüyor. 9 yaşında ÇÜ Devlet Konservatuvarında Daniya Kaynova ile keman eğitimine başladığını bildiren Küden, Veceslav Kaynov ile oda müziği çalışmalarını sürdürdüğünü, eğitim süresi boyunca çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmaya katıldığını ve dereceler elde ettiğini anlatıyor.
     Alman Senfoni Orkestrasının (Deutsche Symphony Orchestra) geçen yıl açtığı sınavı kazanarak, orkestra sanatçısı olduğunu ve halen orkestrada yer aldığını söyleyen Küden, şunları kaydediyor:
     Başarılarımı devam ettirmek istiyorum. Son olarak İstanbul Kültür Sanat Vakfının geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği Aydın Gün Teşvik Ödülünü kazandım. Jüride çok değerli kişiler vardı. İKSVnin kurucuları arasında yer alan ve Türkiyede operanın gelişmesine büyük katkıda bulunan Aydın Gün anısına düzenlenen yarışmada jüri beni seçti. Çok mutluyum, bu benim için büyük bir onur. Çok sayıda müzisyenin arasından seçilmem benim için büyük mutluluk.
     Küden, 1917 yılında Adanada doğan Aydın Günün, Türkiyede operanın gelişmesine büyük katkıda bulunduğunu hatırlatarak, Bu ödülü almak benim için ayrı bir anlam taşıyor. Aydın Gün ile aynı memleketten olmak, bana ayrı bir gurur verdi. Onun izinden giderek aldığım ödülün hakkını vereceğimi düşünüyorum diye gururla konuşuyor.
     Alman Senfoni Orkestrasında yer almanın kendisi için inanılmaz bir deneyim olduğuna işaret eden Küden, Hayatım boyunca hiç Berlin Filarmoni Orkestrasında çalma şansını yakalamamıştım. Orkestra sayesinde orada konserler veriyoruz. Dünya çapında solistlerle çalışıyorum. İnanılmaz ünlüler var, onlarla çalışmak benim için büyük bir fırsat derken gözlerinin içi parlıyor.
     ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Daniya Kaynova ise AA muhabirine, Hande Küdenin yetenekli ve çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, elde ettiği derecelerin kendisini gururlandırdığını söylüyor.
     Yetiştirdiği öğrencilerin başarılı olmasının kendisini mutlu ettiğini anlatan Kaynova, Handenin başarısı beni mutlu etti, gururlandırdı sözleri, onun bu duygusunu ortaya koyuyor.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Genç kemancı başarıdan başarıya koşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER