Genç kızın omurgasındaki eğrilik ameliyatla düzeltildi

Genç kızın omurgasındaki eğrilik ameliyatla düzeltildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, genç bir kızın omurgasındaki eğrilik ameliyatla düzeltildi.
     Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, göğüs ağrısı şikayetiyle Yunus Emre Devlet Hastanesine başvuran H.Aya, skolyoz (omurgada yana doğru eğrilik) teşhisi konuldu.
     Genç kız, Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Saim Acar başkanlığındaki ekibin yaptığı ve yaklaşık 2,5 saat süren ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu.
     Op. Dr. Acar, ameliyatla düzeltilen omurga eğrilikliklerinin daha çok ergenlik çağındaki kız çocuklarında sık görüldüğünü bildirerek, şunları kaydetti:
     Bu tip omurga eğrilikleri, fark edilmemesi durumunda duruş bozukluklarına, kamburluklara, omuz ve kalça asimetrisi gibi ciddi problemlere neden olabilmektedir. Ameliyat edilmediği takdirde, hasta ve yakınlarını fizyolojik ve psikolojik açıdan da olumsuz yönde etkileyen bu rahatsızlıklar, tedavisiz bırakılırsa, solunum ve kalp yetmezliğiyle ilgili ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilmektedir. Bu sebeple benzer rahatsızlıklardan yakınan hastaların, erken dönemde hekimlere başvurması çok önemlidir. Yunus Emre Devlet Hastanesi olarak skolyozu olan genç kızımızı sağlığına kavuşturmanın ve hayata kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Genç kızın omurgasındaki eğrilik ameliyatla düzeltildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER