Genç MAKİADın 1. Olağan Genel Kurulu

Genç MAKİADın 1. Olağan Genel Kurulu -Başkanlığına Bekir Karabekmez getirildi


MALATYA (A.A) - Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) bünyesinde kurulan Genç MAKİADın 1. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Bekir Karabekmezin getirildiği bildirildi.
     MAKİADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Anemon Otelde düzenlenen 1. Olağan Genel Kurul Toplantısında, Türkiye ekonomisinin son 10 yılda önemli aşamalar kaydettiğini belirtti.
     Ülkenin yakaladığı siyasi istikrar ile 2008den bu yana yaşanan küresel krizin az hasarla atlatıldığını anımsatan Çalık, 2012 yılı itibariyle yeni anayasa istiyoruz dedik. Özel teşebbüsün yatırım yapması için teşvikler veriyoruz. Ülkenin her bölgesinde refah düzeyini eşitlemek istiyoruz. İş adamlarımızın bu çerçevede yaptığı yatırımlar yüzleri güldürüyor. MAKİAD ve onun genç iş adamı üyeleriyle uluslararası platformlarda karşılanmanın gururunu yaşıyoruz ifadelerini kullandı.
     Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten de Türkiyenin son dönemde ekonomik açıdan en önemli sorunun cari açık artışı olduğunu, MAKİADın bağlı olduğu Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) yürüttüğü çalışmaların yatırımcıları ihracata yönlendirerek, problemin çözümüne ciddi katkı sunduğunu kaydetti.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise Avrupanın sermayeye sahip olduğunu ancak Türkiyenin de girişimci ruh ile genç, dinamik bir nüfusa sahip olmasının avantaj oluşturduğunu bildirdi.
     Genç MAKİAD Başkanlığına getirilen Bekir Karabekmez de 200e yakın 40 yaş altı genç iş adamıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Yeni yönetim kurulu ile aldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklarını vurgulayan Karabekmez, kapılarını dürüst ticaret ahlakını barındıran herkese açtıklarını belirtti.
     Türkiye ekonomisinin 2023 vizyonu çerçevesinde hızla geliştiğini ifade eden Karabekmez, bu vizyona paralel olarak gelecek dönemde aktif bir çalışma programı uygulayacaklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Genç MAKİADın 1. Olağan Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER