Gençler iş beğenmiyor o işini bırakmıyor

Gençler iş beğenmiyor o işini bırakmıyor -Birçok gencin iş beğenmediği Türkiyede Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasının(KATSO) 38 yıllık hizmetlisi Halil Dedeoğlu, 72 yaşında görevinin başında adeta ihtiyarlığa meydan okuyor -Od


KASTAMONU (A.A) - Yaşar Kuru - Esra Karamuk - Birçok gencin iş beğenmediği Türkiyede Kastamonu Ticaret Ve Sanayi Odasının(KATSO) 38 yıllık hizmetlisi Halil Dedeoğlu, 72 yaşında görevinin başında adeta ihtiyarlığa meydan okuyor. İlerlemiş yaşına karşın işi bırakmayı düşünmeyen Dedeoğlu, Yaşamam çalışmama bağlı. Benim buradan ölüm çıkar. Kovmazlarsa asla işten ayrılmam dedi.
     Çalışmayı çok sevdiğini ve kendisini dinç tutuğunu kaydeden Halil Dedeoğlu, yıllardır Odanın evrak getir götür, çay ve temizlik işlerini yapıyor.
     Babası da aynı yerde hizmetli olarak görev yapıp emekli olan Dedeoğlu, bir okulda emekliliğini bekleyen oğlu Mehmetin aksine çalışmadan yaşayamayacağını söyledi.
    
     -10 oda başkanı gördü-
    
     KATSOda bugüne kadar 10 başkan değiştiren 2 çocuk 4 torun sahibi Dedeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma iştahım var. Bırakmak istemiyorum. Dinçim, kuvvetliyim daha çok çalışırım. Yaşamam çalışmama bağlı. Benim buradan ölüm çıkar. Kovmazlarsa asla işten ayrılmam dedi.
     İşe girebilmek için ilkokul diplomasını dışarıdan sınavlara girip aldığını belirten Dedeoğlu, Babam burada çalışırken ona yardımcı olurdum. Babam emekli olunca dönemin başkanı Kuddusi Akay başka birini işe almak istiyormuş. Buraya gelip giden hakim Göksu adında biri vardı o bana referans oldu. Bu çocuk burada çalışsın diye başkanla konuştu. Başkan da o yüzden izin verdi. 1974 yılında işe girdim. O gün bugündür çalışıyorum. Zaten eğitimsiz, cahildim bu iş bana çoktu bile.
    
     -55 yaşındaki oğlu hemen emekli olmak istiyor -
    
     Oğlunun Kastamonuda bir okulda görev yaptığını kaydeden Halil Dedeoğlu, 55 yaşındaki oğlum Mehmet bir ilkokulda çalışıyor. Yakında emekli olacak. Bana Baba sürem dolsun bir gün bile beklemem sen hala çalışıyorsun diyor. Çalışmazsam yaşayamam. Benim emsallerim değnekle geziyor. Ben yürüyerek Odanın resmi yazışmaları ve duyurularını üyelere getirip götürüp imzalatıyorum diye konuştu.
     Dinçliğini, erken kalkma ve düzenli beslenmesine bağlayan Dedeoğlu, Sabah namazından sonra uyumam. Kahvaltıda bal, süt, üç tane yumurta ve tereyağ yerim. Hergün en az 5 km yürürüm. İlk zamanlarda köyüm Akdoğandan şehre 10 kilometre yürüyerek geliyordum.
    
     -Gençler iş beğenmiyor-
    
     KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Öztosun, gençler iş beğenmezken, Halil Amcanın ilerlemiş yaşına rağmen çalışma isteği ve arzusunun herkese örnek olması gerektiğini söyledi.
     Öztosun, Gerçekten çok azimli ve işini severek yapıyor. Abi sen yorulma dinlen istersen diyoruz, işten çıkarmak istediğimizi düşünüp alınıyor. Onunla çalışmayı seviyoruz. Odamızın gülü oldu dedi.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Gençler iş beğenmiyor o işini bırakmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER