Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yıldız: Lisanslı sporcu ve kulüp sayısını artırmak istiyoruz


IĞDIR (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Lisanslı sporcu ve kulüp sayısını artırmak istiyoruz dedi.
     Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen 2012-2013 eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında Iğdırda lisanslı öğrenci sayısını artırmak için çalışma yaptıklarını belirtti.
     Kente düzenlenecek olan müsabakaların planlamasının yapıldığını, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Yıldız, Hedefimiz ilimizdeki lisanslı sporcu sayısını artırmak. 2012 yılı itibarıyla ilimizde 33 branşta, 74 spor kulübü ile 9 bin 500 lisanslı sporcu ve 21 antrenörümüz eşliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz dedi.
     Yıldız, elde edilen başarılar hakkında da bilgi vererek, Bunun yanında judoda 2 uluslararası ikincilik elde ettik. Kickboksta 1 dünya şampiyonu ve 1 dünya üçüncüsü ile atletizm branşında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kros yarışlarında birincilik elde ettik diye konuştu.
     Sporun birlik beraberlik duygusunu artırdığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
     İlimizde yaşayan iki farklı kültürün kaynaşması ve en önemlisi çocuklarımızın ve gençlerimizin suça sürüklenmeden sağlıklı ve sosyal hayatta sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından spor önemli bir etkinliktir. Gençlerimizin spor ve eğitim hayatlarında başarılar alması için ailelerine büyük görevler düşmekte. Aileler, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalıdır.
    
     Muhabir: Iğdır / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER