Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -Yeni stadyumun 2012 yılı içinde ihalesini bitirmiş olmayı ve kaba inşaatını başlatmayı planlıyoruz -Şehrin önüne bir beton yığını yapmıyoruz. Şehirde yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Bir nevi a


ESKİŞEHİR (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Eskişehire yapılması planlanan yeni stadyumun 2012 yılı içinde ihalesini bitirip kaba inşaatını başlatmayı planladıklarını söyledi.
     Kılıç, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Eskişehirde, AK Parti il başkanlığının ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallıyı makamında ziyaret etti.
     Burada kendisine tarihi Odunpazarı Evini simgeleyen tablo hediye edilen Kılıç, Odunpazarı Belediyesinin Türkiyede tarih mirasına sahip çıkan nadide belediyelerden biri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Eski Türk evleri, Osmanlı eserleri, Odunpazarı Evleri olarak Türkiyenin gündemine taşındı. Başkan bunun hakkını layıkıyla verdi, kendisine teşekkür ediyoruz. Bildiğim kadarıyla Odunpazarını UNESCO Geçici Dünya Listesine taşımış oldunuz. Aynı zamanda Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti, bununla birlikte değerlendirdiğinde eski Türk evlerinin restore edilip kente kazandırılması doğal icra zeminini sunmuş oluyor.
    
     -Atatürk Stadından inceleme-
    
     Bakan Kılıç, daha sonra Atatürk Stadında incelemelerde bulundu. Eskişehirspor Kulübü 2. Başkanı Mulla Şahbaz, burada Suat Kılıçın boynuna takımın atkısını taktı ve üzerinde isminin yazılı olduğu 26 sırt numaralı kırmızı-siyahlı forma hediye etti. Bakan Kılıç bunun üzerine, Stadyumdaki son hatıra fotoğrafımız olabilir. Arada bir yakınlarınızı getirip burada hatıra fotoğrafı çektirin dedi.
     Bu arada, Eskişehirspor Kulübü İdari Asbaşkanı Ekrem Birsen de Kılıça, Yunus Emre kabartmalı tablo armağan etti.
     Bakan Kılıç, stadın ardından Muttalip bölgesine yapılacak Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu arazisinde inceleme yaptı. Burada gazetecilere açıklama yapan Kılıç, söz konusu 210 dönümlük arazinin Maliye Bakanlığından Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne alındığını bildirdi.
     2012 yatırım programı kapsamında ilk etapta bin 500 kişilik öğrenci yurdu inşa edeceklerini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:
     Bu yurt, ibadet alanı, sosyal donatılarıyla beraber bir kampüs mantığı içinde dizayn edilecek. Bundan sonra Eskişehirde üniversite öğrencilerine yönelik yapılacak yurt inşaatlarını da bu 210 dönümlük arazi üzerinde planlıyoruz. Başlangıçta büyük düşünmenin avantajını inşallah ileride fazlasıyla yaşıyor olacağız. Bölge yeşillendirilmiş değil. Burada ayrıca peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları Kredi Yurtlar Kurumu ile birlikte yürütülecek. Bütün bu süreçler kolay olmuyor. Bütün bu ihtiyaçlar, başta TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı olmak üzere milletvekillerimiz Salih Bey, Ülker Hanımdan, parti teşkilatımızdan intikal eden ihtiyaçlardır. Biz bunların gereğini devlet ve hükümet imkanları doğrultusunda dizayn etmeye gayret ediyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
    
     -Şehirde yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz-
    
     Bakan Kılıç, daha sonra Eskişehirin yeni stadyumunun yapılacağı Sazova Mahallesindeki alanda Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoydan bilgi aldı.
     Yeni stadyumun yeni bir yaşam alanı olacağını vurgulayan Kılıç, gazetecilere inşa edilecek stadın resimlerini göstererek şöyle konuştu:
     Şehrin önüne bir beton yığını yapmıyoruz. Şehirde yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Bir nevi alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel arası bir konsept getiriyoruz. Eski model bir stadyum değil. 15 günden 15 güne kapıları açılan bir beton yığını değil. Burayı aynı zamanda şehirdeki en büyük futbol kulübünün yaşayabileceği, birtakım hediye eşya mağazalarını da bünyesinde barındıran, tribün altları, şehirdeki futbol dışındaki sportif amaçlara hizmet etmek üzere farklı antrenman salonlarıyla dolu olan bir tesis olarak dizayn ediyoruz. Eskişehirde Sayın Başbakan Erdoğanın talimatları doğrultusunda yapımını kararlaştırdığımız ve bu şekilde görselini hazırladığımız proje, 15 günde bir değil, ayın her günü kullanılmak üzere dizayn edilen bir proje. Buna sadece bir futbol stadyumu olarak bakmayın. Tepeden görüntüsü, merkezi alanı futbol oynanılacak bir alan ama tribün altlarının tamamı bireysel branşlara, ferdi sporlara yönelik spor salonlarından oluşacak.
     Kılıç, mimarların çok felsefik yaklaşımları olabildiğini, Eskişehir Stadyumunun mimarının da stadyum tasarımında futbol topunun hareket halindeki dinamizminden esinlendiğini dile getirdi.
    
     -İhale tarihini daha sonra Eskişehir kamuoyuyla paylaşacağız-
    
     Kılıç, stadyumun şu an ihale aşamasında olunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
     Hep söylediğimiz gibi bir söz, Sayın Başbakan tarafından ifade edilirse, geriye bir tek şey kalır. Mühendislik hesaplarına, İhale Kanununa, bir de imar planlarının açılış süresine göre, o işin en kısa ne kadar zaman içinde bitirilebileceği. Dolayısıyla biz, Sayın Başbakan seçimden önce burada sözünü verdikten sonraki süreci en iyi şekilde değerlendirdiğimiz kanaatindeyiz. Arazi tahsisi, protokoller, projeler tamamlandı. Şu an ihale aşamasındayız. İhale tarihini daha sonra Eskişehir kamuoyuyla paylaşacağız. 2012 yılı içinde ihalesini bitirmiş olmayı ve kaba inşaatını başlatmayı planlıyoruz. Başladığından itibaren de en geç 2 yıl içinde bu stadyum tamamlanmış olacak. Bakanlık olarak Eskişehir kamuoyundaki tartışmaları yakından takip ettik. Burada stadyumu, Muttalip Mahallesinde de bin 500 kişilik bir öğrenci yurdu inşa edeceğiz. Yurtlar da stadyumlardan daha ucuz projeler değil. Her durumda kazanan Eskişehir ve Eskişehirliler olacak.
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ise tesislerin Eskişehire ve gençlere hizmet vermesi için çalışmaları hızlandırıp, en kısa zamanda tamamlayacaklarını söyledi.
     TBMM Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı da Sayın Bakanımızın verdiği müjdelerin en kısa sürede gerçekleşeceğinden hiç şüphemiz yok. Stadyum ve yurt açılışlarında da birlikte olmayı ümit ediyorum dedi.
     Bakan Kılıç, daha sonra Eskişehir İl Ambulans Servisini ziyaret edip sağlık çalışanlarıyla bir süre sohbet etti.
     Kılıç, ardından karayoluyla Bilecike hareket etti.
     Bakan Kılıçın programına, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, merkez Odunpazarı ilçe Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan da eşlik etti.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Oktay Özden / Deniz Açık / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER