Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Bir helikopter faciası yaşandı. Maalesef hayatını kaybeden çok sayıda askerimiz var. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine Türk silahlı Kuvvetlerine başsağlığı temenni ediyorum (F


UŞAK (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Siirt Pervaride meydana gelen helikopter kazasına ilişkin, Bir helikopter faciası yaşandı. Maalesef, hayatını kaybeden çok sayıda askerimiz var. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine Türk silahlı Kuvvetlerine başsağlığı temenni ediyorum dedi.
     Kılıç, bazı incelemelerde bulunmak üzere geldiği Uşakta, Vali Mehmet Ufuk Erdeni makamında ziyaret etti.
     Burada Siirtin Pervari ilçesinde 17 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıç, şunları kaydetti:
     Bir helikopter faciası yaşandı, maalesef hayatını kaybeden çok sayıda askerimiz var. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı temenni ediyorum. Temennimiz, benzer elim hadiselerin yaşanmamasıdır. Her şehit haberi geldiğinde yüreğimiz yangın yerine dönüyor.
    
     -Türkiyenin sportif başarıları-
    
     Bir gazetecinin Türkiyenin uluslararası spor müsabakalarında başarısız olduğu yönündeki değerlendirmeleri sorması üzerine Kılıç, konuya nereden bakıldığının önemli olduğunu ve bu tespiti doğru bulmadığını söyledi.
     Türkiyenin 2002 yılındaki uluslararası resmi organizasyonlarda kazandığı toplam madalya sayısı 270ken, bu sayının 2012nin ilk 10 ayında 627ye çıktığına işaret eden Kılıç, şöyle konuştu:
     Madalya sayısında 3 kat artış olduğu ortada. Ancak bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. Atletizm ve tekvandoda sıra dışı başarılar yakaladık. Ama halkımız da biz de çok daha yüksek başarılar arzu ediyoruz. Bunun için de sporu günlük yaşantımıza daha çok sokmalıyız. Aile yaşantımız içinde sporun ne kadar yeri var sorusunu sormalıyız. Gün içerisinde ayağımıza ne kadar spor ayakkabısı giyiyoruz, bütün bunlar spordaki başarımızı etkileyecek unsurlar. Daha çok çalışmamız lazım, sporu bir yaşam kültürü olarak yeni nesillere öğretmemiz lazım.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER